Mitul despre cartofii prăjiți combinați cu friptură, spulberat de un cunoscut nutriționist

Mitul despre cartofii prăjiți combinați cu friptură, spulberat de un cunoscut nutriționistSursa foto: Pixabay

Cartofi prăjiţi cu friptură, cine n-ar mânca zilnic astfel de combinaţie? Ne reţinem de la acest meniu savuros deoarece nu este zi să nu auzim de la tot felul de specialiști că nu ar trebui să mâncăm niciodată aşa ceva. 

Cartofi prăjiţi cu friptură, un meniu pe care nu l-am dori mai des, dar mitul că ne afectează sănătatea ne determină să renunţăm. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic spulberă acest mit spunând că „este lucrul cel mai sănătos şi echilibrat”. Şi trebuie să recunoaştem că era una dintre cele controversate dileme alimentare.

Cartofi prăjiţi cu friptură, o combinaţie irezistibilă

Mihaela Bilic spune clar că asocierea dintre cartofi prăjiţi cu friptură nu este dăunătoare, ba, dimpotrivă. Medicul spune că asocierea dintre cartofi prăjiţi cu friptură este sănătoasă echilibrată.

„Sunt sigură că mulți telespectatori se confruntă cu această dilemă. Asocierea dintre carne și carbohidrați a ajuns să fie considerată o greșeală, când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv. De unde a apărut ideea că nu ai voie să mănânci carne cu garnitură de cartofi sau cu pâine? De la cei care promovează dietele proteice”, a declarat Mihaela Bilic.

Friptură, Cartofi Prajiti, Vită, SalatăCartofi prăjiţi cu friptură. Sursa foto: Pixabay

Eliminarea lor din dieta zilnic perturba echilibrul organismului

Medicul nutriţionist a precizat că eliminarea carbohidraților din dietă poate perturba echilibrul organismului.

„Confundăm slăbitul cu sănătatea și disocierea cu normalitatea. Când eliminăm din farfurie făinoasele și cartofii o facem pentru că vrem să slăbim, dar asta pune organismul într-un dezechilibru.

Fără carbohidrați, caloriile nu pot fi transformate în grăsimi de rezervă, acesta e mai nou motivul pentru care friptura se mănâncă cu salată, în loc de garnitură. Pentru cei care nu au probleme de silueta și vor să mănânce echilibrat, farfuria ideală trebuie să conțină și carne, și făinoase, și legume”, mai spune medicul.

Schnipo, Cotlet Cu Franceză, SnitelCartofi prăjiţi cu friptură. Sursa foto: Pixabay

Cartofi prăjiţi cu friptură, o combinaţie sănătoasă

Mihaela Bilic mai spune: Cartofi prăjiţi cu friptură ajută la echilibrul de proteine şi grăsimi din corp. E normal să asociem carnea şi cu orez, cartofi, pâine sau mămăligă.

„Carnea are doar proteine și grăsimi, așa că e normal să punem lângă ea orez, cartofi, pâine sau mămăligă, adică glucide cu absorbție lentă. În felul ăsta avem în farfurie toate cele trei grupe importante de nutrienți. În concluzie, să mănânci disociat, ajută la slăbit, dar asta nu înseamnă că e și sănătos”, a concluzionat Mihaela Bilic la emisiunea Doctor de bine.