Cartofi prăjiți din mămăligă. O rețetă inedită, merită încercată

Cartofi prăjiți din mămăligă. O rețetă inedită, merită încercată Sursa: arhiva EVZ

Cartofi prăjiți din mămăligă. Se poate spune că este rețetă inedită, care înlocuiește cu succes reţeta clasică de cartofii prăjiți. Se fac rapid, iar cei care ţin post vor îndrăgi această reţetă.

Cartofi prăjiți din mămăligă. Sunt alternativa mai sănătoasă la cartofii prăjiți. Şi pentru că am intrat în Postul Crăciunului merită încercat. Cu toţii iubim cartofii prăjiţi, dar puţini ştiu că există alternative la reţeta clasică. Aşadar, nu mai aruncaţi mămăliga rămasă. Mai jos aveţi o reţetă foarte gustoasă, la cuptor, condimentată și stropită cu ulei.

Cartofi prăjiți din mămăligă. Mod de preparare

Nu trebuie decât să faci mămăliga după reţeta clasică şi las-o să se răcească. Pune o foaie de copt într-o tavă şi apoi taie mămăliguţa în bețigașe subţiri. Unge cu ulei şi apoi dă-le cu sare, piper, pudră de usturoi şi paprica. Se ţin la cuptor 10-15 minute.

Deși mămăliga se prepară, de obicei, sub formă mai cremoasă, de data aceasta o preparăm într-un mod diferit. În această rețetă, mămăliga seamănă cu cartofi prăjiți, care sunt preferații tuturor. În această variantă, cartofii falși sunt o gustare sănătoasă și gustoasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cartofi prăjiți falși făcuți din mămăligă. O rețetă originală care te va încânta. Sursa foto: freepik.com

Cartofi prăjiți din mămăligă. Sursa foto: freepik.com

Cartofi prăjiți din mămăligă. Ingredientele necesare

Pentru cartofi prăjiți din mămăligă aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 160 grame de porumb,
  • 470 ml apă,
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de cimbru proaspăt,
  • 1 lingură de rozmarin proaspăt,
  • 45 grame parmezan ras,
  • sare după gust,
  • 3 linguri de ulei de măsline.

Pentru sos aveţi nevoie de:

  • 2 căței de usturoi,
  • 3 linguri de unt, topit,
  • 2 linguri de busuioc proaspăt,
  • 1 lingura de oregano proaspăt.

Cât se ţine la cuptor

Toarnă apă într-un vas de mărime medie și așteptă să fiarbă. Amestecă făina de porumb, usturoiul tocat, cimbru, rozmarinul, parmezanul ras și asezonează cu sare. Amestecă până când mămăliga este moale și groasă, aproximativ 5 minute. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă 5 minute. Tapetează o tavă de 20x20 cm cu hârtie de copt și toarnă mămăliga fiartă peste ea. Întinde compoziția uniform într-un singur strat. Pune la congelator timp de 20 de minute.

Încinge cuptorul la 220 de grade. Scoate cu grijă mămăliga pe un tocător și taie fâșii subțiri asemănătoare cu cartofii prăjiți. Așează feliile de mămăliga pe tava acoperită cu hârtie de copt, stropește-le cu ulei de măsline și asezonează-le cu sare după gust. Coace feliile de mămăligă 15 minute, apoi scoate tava din cuptor, întoarce feliile cu grijă, apoi coace-le încă 15-20 de minute sau până devin crocante. Între timp pregătește sosul: se amestecă ingredientele și se toarnă peste mămăliga coaptă.