Care sunt beneficiile urzicilor auspra organismului. Sunt pline de vitamine și le poți include în rețete de post

Care sunt beneficiile urzicilor auspra organismului. Sunt pline de vitamine și le poți include în rețete de postSursă Dreamstime

Sezonul urzicilor a început de curând, iar acestea au devenit printre cele mai căutate produse. Gospodinele cantiăți tot mai mari pentru că sunt ideale pentru Postului Paștelui. Sunt ușor de preparat și pot fi incluse în foarte multe rețete.

Urzicile sunt folosite în diverse preparate de sute de ani. Sezonul lor a început, iar gospodinele le caută atât în piețele de legume, cât și în cele mai mari supermarketuri. Producătorii de urzici au explicat că acestea au mai multe beneficii asupra organismului. Unul dintre acestea este că urzicile conțin o cantitate mare de fier. Este important ca acestea să fie culese cu foarte multă atenție pentru că dacă te atingi cu pielea de ele te vei confrunta cu usturime și mâncărimi.

Urzicile pot fi incluse în diferite preparate, care sunt ideal pentri Postul Paștelui. În plus, ele sunt considate și plante medicinale datorită conținutului bogat de vitamine și minerale. Urzicile conțin B2, K și A, dar și acid acetic, acid formic și săruri minerale. Specialiștii consideră că aceste plante au proprități antiinflamatoare pentru că au un conținut mare de antioxidanți.

Unul dintre cele mai importante aspecte este că urzicile sunt sărace în calorii. Acest lucru înseamnă că pot fi incluse foarte ușor în dietele oricărei persoane. Mai multe studii au arătat că aceste plante ajută și la tratarea afencțiunilor terapeutice. Urzicile se găsesc în aproape toate piețele la începutul fiecărei primăveri. Gospodinele trebuie să fie foarte atente atunci când le prepară.

Cum se consumă corect urzicile

Persoanele care vor să consume urzici în această perioadă trebuie să urmeze o serie de pași simpli. Este foarte important să porți mănuși atunci când intri în contact cu ele pentru că aceste plante provoacă inflamații ale pielii. Urzicile trebuie curățate de coadă, iar frunzele le vei spăla foarte bine cu apă rece. Acestea se gătesc aproape la fel precum spanacul.

Urzicile trebuie pus într-o oală cu apă clocotită și să aștepți până când se înmoaie foarte bine. Chiar și apa în care ele fierb este plină de minerale și vitamine. Ulterior, trece urzicile printr-un blender până când se formează un piure. Mai poți adăuga și usturoi pentru un plus de gust. Urzicile pot fi incluse chiar și într-o ciorbă. Este important ca românii să se bucure de proprietățile acestor plante în această perioadă pentru că doar la începutul primăverii pot fi găsite pe piață, potrivit Realitatea.md.