Urzicile sunt folosite în diverse preparate de sute de ani. Sezonul lor a început, iar gospodinele le caută atât în piețele de legume, cât și în cele mai mari supermarketuri. Producătorii de urzici au explicat că acestea au mai multe beneficii asupra organismului. Unul dintre acestea este că urzicile conțin o cantitate mare de fier. Este important ca acestea să fie culese cu foarte multă atenție pentru că dacă te atingi cu pielea de ele te vei confrunta cu usturime și mâncărimi.
Urzicile pot fi incluse în diferite preparate, care sunt ideal pentri Postul Paștelui. În plus, ele sunt considate și plante medicinale datorită conținutului bogat de vitamine și minerale. Urzicile conțin B2, K și A, dar și acid acetic, acid formic și săruri minerale. Specialiștii consideră că aceste plante au proprități antiinflamatoare pentru că au un conținut mare de antioxidanți.
Unul dintre cele mai importante aspecte este că urzicile sunt sărace în calorii. Acest lucru înseamnă că pot fi incluse foarte ușor în dietele oricărei persoane. Mai multe studii au arătat că aceste plante ajută și la tratarea afencțiunilor terapeutice. Urzicile se găsesc în aproape toate piețele la începutul fiecărei primăveri. Gospodinele trebuie să fie foarte atente atunci când le prepară.