Evenimentul Zilei > Actualitate > Captură record de ţigări, la Iaşi
Captură record de ţigări, la Iaşi

Captură record de ţigări, la Iaşi

Inspectorii Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Iaşi au făcut în acest weekend cea mai mare captură de ţigări din ţară.

Sâmbătă, în jurul orei 17.00, pe raza localităţii Războieni, inspectorii DRAOV Iași au oprit în trafic un TIR în interiorul căruia au găsit 135.230 de pachete de ţigări de calitate medie. Valoarea mărfii pe piaţă se ridică la 500.000 de lei.
Tirul, declarat iniţial fără încărcătură, a intrat în ţară prin vama Rădăuţi-Prut din judeţul Botoşani şi era condus de un bărbat din Republica Moldova, care are şi cetăţenie română. Şoferul de 36 de ani, care s-a ales cu dosar penal, a declarat că se îndrepta spre Iaşi, având ca destinaţie finală zona industrială, de unde trebuia să încarce marfă.
Anchetatorii sunt însă de părere că aici trebuia să descarce încărcătura de ţigări nedeclarată. „În baza analizei de risc efectuată la nivelul sistemului informatic inspectorii vamali au efectuat un control amănunţit în compartimentul marfă. Deşi TIR-ul era declarat fără încărcătură, într-un locaş special amenajat au fost găsite 135.230 de pachete de ţigări. TIR-ul şi marfa au fost confiscate iar cazul de contrabandă a fost predat Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani pentru continuarea cercetărilor”, a declarat Cristina Gânju, directorul coordonator al DRAOV Iaşi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: