Fără succes. Doctorul rămâne în cursa pentru Capitală, deoarece Tribunalul Municipal Bucureşti a respins ieri contestaţia depusă de Doina Mocanu, pe motiv că a fost depusă cu întârziere, peste termenul-limită de 48 de ore. „Ca simplu cetăţean“, Doina Mocanu a invocat faptul că „din informaţii sigure“ rezultă că o parte dintre semnăturile de susţinere ale candidaturii lui Oprescu erau falsificate.
 
Concret, Mocanu a susţinut că fusese folosită baza de date a Spitalului Universitar, unde Oprescu a fost director, pentru a se extrage nume şi CNP-urile unor persoane care au ajuns astfel pe listele de semnături. Doina Mocanu este pensionară, fostă angajată a Ministerului Economiei. Ea a anunţat că va face recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Război contra lui Guşă şi Nistorescu


După primirea verdictului de la TMB, Sorin Oprescu s-a plâns de faptul că este bombardat cu „contestaţii şicanatoare“, care nu au alt scop decât „să-i blocheze candidatura prin tot felul de chichiţe“. El i-a acuzat pe contracandidatul Cozmin Guşă şi pe comentatorul politic Cornel Nistorescu că se află în spatele contestaţiei depuse de Doina Mocanu. În replică, Cozmin Guşă l-a acuzat pe Oprescu că „este folosit“ de Iliescu şi de afaceristul Costel Bobic.