Când devine ciorba otrăvitoare. Riscurile sunt mari dacă nu renunțați la acest obicei

Când devine ciorba otrăvitoare. Riscurile sunt mari dacă nu renunțați la acest obicei

Multe gospodine fac o mare greșeală atunci când gătesc ciorbă și riscă să își otrăvească familia. Ele sunt sfătuite să respecte toți pașii și să arunce prima apă în care au fost fierte legumele.

Studiile au arătat ca ciorba este extrem de sănătoasă, dar că multe gospodine greșesc atunci când încep să o gătească. Apa în care se fierb legumele trebuie schimbată pentru a nu risca să vă otrăviți cu chimicalele de pe legume.

Prima apă în care au fost fierte legumele trebuie aruncată pentru că se găsesc pesticidele folosite la dezoltarea cât mai rapidă a legumelor. Cercetătorii au declarat că gospodinele pot să păstreze prima apă doar dacă au cumpărat produse bio, potrivit realitatea.

Pericolul din ciorbă

Cercetătorii au mai declarat că borșul la plic reprezintă un pericol pentru sănătate. Conform Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, care a efectuat un studiu în urmă cu câțiva ani, analizând conținutul a 13 plicuri de borș, ingredientul conține între 30 și 40 de grame de sare și între 10 – 30 grame de zahăr.

Ne puteți urmări și pe Google News

Au fost identificați aditivii următori:

E101 – Riboflavina este un colorant galben sau galben portocaliu care are o solubilitate scăzută.

E150a – Caramel simplu este cel mai utilizat colorant artificial și poate provoca hiperactivitate şi probleme gastrointestinale. Consumul lui nu este recomandat copiilor hiperactivi.

sursa: Arhiva EVZ

E270 – Acidul lactic este folosit ca stabilizator si conservant. Acesta poate produce reacţii alergice ca mâncărimi, inflamarea limbii şi a mucoaselor, respiraţie greoaie, secreţii nazale, favorizează subţierea smalţului dentar şi apariţia cariilor, poate irita mucoasele sistemului digestiv producând diverse afecţiuni digestive. Este extrem de periculos pentru copii.

E327 – Lactat de calciu este folosit drept conservant, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. El poate provoca stări de hipercalcemie şi insuficienţă renală.

E330 – Acidul citric este un compus organic, cristalin, fără culoare, care aparține clasei de acizi carboxidici și este folosit ca acidifiant. Poate provoca dureri abdominale și poate ataca smalțul dinților. Cei care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree, trebuie să evite acest acid.

E621 – Monoglutamat de sodiu poate produce dureri de cap, slăbiciune.

E635 – Ribonucleotid disodic poate provoca alergii.