Campionatele Europene de Înot pentru Juniori. David Popovici, medalie de aur la proba de 200 de metri liber. Ştafeta combinată de 4x100 m liber, a cucerit medalia de argint

Campionatele Europene de Înot pentru Juniori. David Popovici, medalie de aur la proba de 200 de metri liber. Ştafeta combinată de 4x100 m liber, a cucerit medalia de argint Sursa foto: INQUAM Photos

David Popovici a câștigat fără emoții proba de 200 de metri liber și are ca obiectiv să câștige toate medaliile de aur puse în joc la probele la care va concura. Ștafera României de 4x100 metri liber a câștigat marți o altă medalie de aur.

UPDATE: Ştafeta combinată a României, compusă din David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu, a obţinut, miercuri, medalia de argint în finala probei de 4x100 m liber din cadrul Campionatelor Europene de înot pentru juniori.

Ştafeta României, care intrase în ultimul act cu al şaselea timp din calificări, a încheiat pe locul 2 cu timpul de 3 min 29 sec 35/100, după Ungaria, care a terminat în 3 min 28 sec 83/100. Sportivii români au condus mare parte din cursă, însă au pierdut medalia de aur pe ultima sută de metri.

Tot miercuri seara, Bianca Costea s-a calificat în finala probei de 50 m liber feminin cu timpul de 25 sec 51/100, al treilea al semifinalelor. Cea de-a doua reprezentantă a României în această probă, Anastasia Bako, s-a oprit în semifinale, obţinând penultimul timp ( 26 sec 18/100), potrivit Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

STIREA INIȚIALĂ

David Popovici (17 ani) a cucerit o nouă medalie de aur la individual. El a câștigat proba de 200 de metri liber la Campionatele Europe de Juniori care se desfășoară, în perioada 5-10 iulie, la Otopeni. Înotătorul român a oprit cronometru la 1.45.45.

Imediat după câștigarea titlului David Popovici a comentat predicțiile specialiștilor cum că va câștiga toate medialiile de aur la individual.

„Mulți ar vrea să simtă ce simt eu acum. Le mulțumesc tuturor celor care mă susțin. La probele individuale nu este o declatie atât de departe de adevăr. Mi-ar plăcea să facem asta și la probele cu echipa“, a delarat David Popovici, imediat după cursă.

Palmares impresionant

Anul trecut, la Europenele de juniori de la Roma, Popovici a câştigat aurul la 50 m, 100 m (cu record mondial de juniori) şi 200 m liber, precum şi argintul cu ştafeta de 4x100 m liber. România a ocupat atunci locul 5 în clasamentul pe medalii, potrivit digisport.ro.

David Popovici, a obținut două medalii de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta de luna trecută, performanță unică pentru înotul masculin românesc. El a doborât recordurile la 100 și 200 metri, la juniori, și a devenit primul dublu campion din istoria țării. De asemenea este al doilea înotător din lume, care câștigă la Mondiale atât proba de 100 de metri liber, cât și proba de 200 de metri liber după Jim Montgomery, în 1973.

Victorie și la ștafetă

Și echipa României a început bine competiția. Ștafeta de 4x100 metri liber, compusă din David Popovici, Vlad-Ștefan Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick-Sebastian Dinu a câștigat medialia de aur.

David Popovici a concurat pe primul schimb și a creat un avans de o secundă. Pe următoarele două schimburi echipa Marii Britanii a revenit și a trecut la conducere. Patrick-Sebastian Dinu a făcut un ultim schimb fantastic și a reușit să readucă România în frunte. Medalia de argint a fost câștigată de  Marea Britanie, iar cea de bronz de către Italia.

Sursa foto: INQUAM Photos

Echipa României

România este reprezentată de un lot de 26 de sportivi (14 băieţi şi 12 fete) Juniori: David Popovici, Vlad Stancu, Patrick Dinu, Ştefan Cozma, Cristian Lăpădat, Emil Dăncăneţ, Robert Andrei Badea, Alexandru Constantinescu, Vlad Ştefan Mihalache, Ştefan Vasilescu, Dragoş Ghile, Ştefan Darius Coman, Mihai Carol Cojocaru, Nandor Nagy;

Junioare: Anastasia Bako, Bianca Costea, Eliza Diaconescu, Andra Gorecki, Delia Georgiana Safcencu, Alexandra Curcan, Claudia Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Ana Maria Sibişeanu, Eliza Elena Diamandescu, Eva Maria Paraschiv, Irina Ana Preda;

Echipele de ştafete: Popovici, Dinu, Cozma, Constantinescu (4x100 m liber); Prisecariu, Vass, Paraschiv/Gorecki, Costea (4x100 m mixt); Popovici, Stancu, Cozma, Vasilescu/Mihalache (4x200 m liber); Popovici, Dinu, Costea, Bako/Sibişeanu/Preda (mixtă 4x100 m liber); Costea, Bako, Sibişeanu, Preda (4x100 m liber);

Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Răzvan Florea, Claudiu Radu, Yvone Stolz, Ovidiu Galeru, Bogdan Stroe, Cristina Mădău, Andrei Pinticanu.