Evenimentul Zilei > Sport > Cum a fost surprins David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial. Ipostază neașteptată pentru sportivul român
Cum a fost surprins David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial. Ipostază neașteptată pentru sportivul român

Cum a fost surprins David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial. Ipostază neașteptată pentru sportivul român

După ce a făcut senzație la Campionatul Mondial unde a câștigat două medalii de aur, David Popovici se pregătește de Europenele de juniori care vor avea loc în România. Înotătorul a fost surprins în timp ce își ajuta stafful să încarce echipamentul în mașina care urma să îl transporte la baza sportivă din Otopeni.

David Popovici, sportivul care a obținut performanțe uluitoare la doar 17 ani a demonstrat încă odată că nu se crede o vedetă și că este un om plin de modestie. Tânărul se antrenează pentru Campionatele Europene de înot pentru juniori care vor avea loc la Otopeni. În timp ce se pregătea că meargă la baza sportivă, David Popovici și-a ajutat membrii stafului să încarce în mașină echipamentul necesar. Momentul a fost surprins de paparazzi mediaflux.ro.

Performanțe uluitoare

David Popovici, a obținut două medalii de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, performanță unică pentru înotul masculin românesc. El a doborât recordurile la 100 și 200 metri, la juniori, și a devenit primul dublu campion din istoria țării. De asemenea este al doilea înotător din lume, care câștigă la Mondiale atât proba de 100 de metri liber, cât și proba de 200 de metri liber după Jim Montgomery, în 1973.

Sursa: mediaflux.ro

Tânărul se pregătește acum pentru Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, programate în perioada 5-10 iulie, în bazin olimpic (50 de metri). 25 de sportivi vor concura alături de David Popovici pentru România.

„Salut! Vă aștept de pe 5 pe 10 iulie la Europenele de juniori, de la Otopeni. Vă aștept în număr cât mai mare, vreau să umplem această tribună foarte frumoasă, vreau să fim cât mai mulți. Vreau să fiți acolo, ca să ne susțineți pe mine și pe colegii mei. Sincer, de-abia aștept! Hai, România!”, a spus Popovici, potrivit sursei citate.

În imaginea de mai jos, David Popovici îl are alături pe antrenorul Adrian Rădulescu, omul care a contribuit decisiv la performanțele uluitoare obținute de înotător la Mondialele de la Budapesta.

Cel mai mare vis al său

Dublul campion mondial la înot David Popovici a declarat că cel mai mare vis al său este să devină cel mai rapid înotător din istorie. Iar un alt vis ar fi să inspire pe cât mai mulți cu performanțele sale.

„Cel mai mare vis al meu ar fi să fiu cel mai rapid din istorie, dacă se poate într-o probă ar fi super, dacă ar fi în mai multe probe ar fi și mai. Un alt vis al meu este să inspire cât mai multă lume (…) N-aș putea spune cât timp ar dura să ajung cel mai rapid din istorie, dar tocmai de aceea m-am înconjurat de oameni foarte buni, profesioniști care să mă ajute să ajung acolo”, a spus David Popovici la revenirea în țară.