Evenimentul Zilei > Sport > Campion Mondial la Jiu-Jitsu, împușcat în cap de un polițist. Leandro Lo a murit într-un club de noapte
Campion Mondial la Jiu-Jitsu, împușcat în cap de un polițist. Leandro Lo a murit într-un club de noapte

Campion Mondial la Jiu-Jitsu, împușcat în cap de un polițist. Leandro Lo a murit într-un club de noapte

Luptătorul de jiu-jitsu Leandro Lo, 33 de ani, a fost împușcat de un polițist, duminică, 7 august, când se afla la un concert, într-un club de noapte din Sao Paulo, Brazilia.

Între Leandro Lo și polițist a avut loc un conflict. Martorii spun că ofițerul de poliție Henrique Otávio Oliveira Velozo a luat o sticlă de pe masa lui Lo, iar luptătorul a reacționat apucându-l de braț pe polițist și trântindu-l pe masă. După ce cei doi au fost separați de prietenii lor din club, Velozo a scos o armă. Ulterior, l-a împușcat pe Lo în cap. Polițistul a fugit imediat după gestul său și s-a predat după mai multe ore într-un sediu de Poliție. Lo a fost dus la spitalul Dr. Arthur Ribeiro de Saboya, dar a fost declarat în moarte cerebrală câteva ore mai târziu.

Lo dominase sportul din 2011. El a câștigat opt titluri de Campionat Mondial, ceea ce l-a făcut unul dintre cei mai decorați luptători de jiu-jitsu din toate timpurile. Chiar la începutul acestui an, a câștigat un alt Campionat Mondial în California. Leandro Lo a dominat sportul pe care-l practica începând cu 2011 și a fost de opt ori campion mondial de jiu-jitsu brazilian. De asemenea, a câștigat de cinci ori Cupa Mondială , de opt ori Campionatul Panamerican și de patru ori Campionatul național brazilian de Jiu-Jitsu. A avut o serie de victorii unică, fiind neînvins din 2011 până în 2013, potrivit MMA Fighting.

Cariera lui Leandro Lo

„Idol în sportul nostru, Leandro Pereira a părăsit lumea fizică. Îl vom omagia pe cel care a inspirat atâta lume să poarte kimonoul”, a fost anunțul Federației Braziliene de Jiu-Jitsu.

Leandro Lo a câștigat și șapte titluri de Grand Prix Copa Podio în mai multe categorii de greutate. El deținea victorii în fața unor ca Gordon Ryan, Andre. Galvao, Gilbert Burns, Roberto Satoshi, Augusto Mendes, Felipe Pena, Alan Belcher, Davi Ramos și Dillon Danis. Analistul PFL și fostul luptător UFC Kenny Florian a comentat situația prin intermediul rețelelor de socializare, numind-o „O zi foarte tristă pentru comunitatea BJJ”.