Calvarul gospodinelor de la bloc. Trucul simplu care rezolvă problema
- Andrei Arvinte
- 4 noiembrie 2024, 07:03
Curățarea hotei pare o sarcina dificilă. Plină de grăsime și praf, e coșmarul tuturor gospodinelor. Există, însă, soluții la îndemână pentru a o face strălucitoare.
Din cauza gătitului, bucătăria se murdărește cel mai ușor. Hota este, de departe, cea care adună cei mai mulți microbi și cel mai mult praf. Ea trebuie curățată cel puțin o dată pe lună pentru a nu emana mirosuri neplăcute.
Hota absoarbe aburul produs de mâncare, dar și mirosul creat în urmă gătirii alimentelor.
Există, însă, un remediu-minune în acest sens.
"Aliații" perfecți
Bicarbonatul de sodiu, în combinație cu praful de copt, sunt "aliații" perfecți în lupta cu grăsimea de pe filtrele de la hotă.
Înainte de toate, scoate filtrele de la hotă. Acestea ar trebui să aibă o clapă și să se detașeze destul de simplu.
După detașarea filtrelor, pune-le într-un lighean sau în chiuvetă umplută cu apă fierbinte, în care ai pus și puțin detergent de vase, dar și două linguri de bicarbonat de sodiu și două pliculețe de praf de copt, pentru a se dizolvă mai ușor grăsimea.
După 10 minute de stat în apă fierbinte, scoate filtrele. Ar fi indicat să pulverizezi pe ele o soluție împotriva grăsimilor, puternic degresantă. Cea mai bună opțiune ar fi tot combinația de bicarbonat de sodiu și praf de copt.
Partea exterioară
Partea exterioară a hotei este mult mai ușor de curățat. La fel că în cazul plitei sau a aragazului, aceasta este expusă depunerilor de grăsime.
Pentru ștergerea ei, se folosește o lavetă moale și un degresant sub formă de gel sau cremă. Nu utiliza detergenți abrazivi, pentru a nu să zgâria partea de inox a hotei.
De asemenea, nu este recomandat să utilizezi bureți abrazivi ori bureți din sârmă.
Pentru petele persistente, folosește combinația de bicarbonat de sodiu și praf de copt, și freacă hota cu partea moale a unui burete.
Acum ai o hotă strălucitoare!