Evenimentul Zilei > International > BOMBE NUCLEARE asupra Bucureștiului! Amenințarea lui Putin
BOMBE NUCLEARE asupra Bucureștiului! Amenințarea lui Putin

BOMBE NUCLEARE asupra Bucureștiului! Amenințarea lui Putin

Retragerea Statelor Unite ale Americii din tratatul Forțelor Nucleare Intermediare i-a dat un nou motiv lui Vladimir Putin pentru a lansa noi amenințări cu iz nuclear la adresa principalului rival din vest al Rusiei, lucru ce reprezintă motiv de îngrijorare pentru toate țările din sud-estul Europei.

Vineri, SUA s-a retras oficial din acordul care interzicea dezvoltarea rachetelor nucleare de raze scurtă și medie, adică cele care pot acoperi distanțe între 500 și 5500 de kilometri. Evident, cele două mari forțe militare s-au acuzat reciproc de implozia acestui tratat esențial pentru stabilitate la nivel planetar, iar Vladimir Putin profită acum de moment pentru a lansa noi amenințări.

Dacă Rusia obține informații credibile care să indice că Statele Unite au finalizat dezvoltarea unor astfel de sisteme și au început producerea lor, Rusia nu va avea altă variantă decât să facă tot posibilul să dezvolte același tip de rachete”, a spus Putin, care și-a creat astfel un alibi perfect pentru dezvoltare tehnologiei cu care ar putea lovi Bucureștiul fără mari probleme.

Președintele Rusiei a părut însă ferm când a spus că întârzierea reluării negocierilor pentru stabilirea unei alte înțelegeri în acest sens ar afecta enorm stabilitatea la nivel global și ar relansa din nou cursa fără limite pentru înarmare nucleară. România este direct interesată de aceste negocieri, mai ales că de la instalarea scutului antirachetă de la Deveselu țara noastră a devenit o țintă predilectă a amenințărilor voalate ale oficialilor de la Moscova.

Ca să evităm un haos fără niciun fel de regulă, restricție ori lege, trebuie să cântărim din nou toate consecințele dezastroase posibile și să lansăm un dialog serios și de esență, fără niciun fel de ambiguitate”, a conchis Putin.