Evenimentul Zilei > Social > Bisericile din Europa răspund fenomenului migraţiei. EXPOZITIA „Străin am fost și m-ați primit!”, Matei (25,35)
Bisericile din Europa răspund fenomenului migraţiei. EXPOZITIA „Străin am fost și m-ați primit!”, Matei (25,35)

Bisericile din Europa răspund fenomenului migraţiei. EXPOZITIA „Străin am fost și m-ați primit!”, Matei (25,35)

Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, în cooperare cu Brot fuer die Welt, reînnoieşte invitaţia de a participa la expoziţia care a început vineri la Facultatea de Sociologie a Universităţii Bucureşti, Schitu Măgureanu, nr.9.

Expozitia, realizată cu sprijinul financiar al Brot für die Welt – Germania şi al Asociaţiei Ecumenice a Bisericilor din România – AIDRom, va marca punctul de pornire pentru o serie de evenimente menite să conducă, pe de o parte, la promovarea schimburilor de bună practică în ceea ce priveşte abordarea fenomenului migraţiei în rândul ONG-urilor din Romania, precum şi la conştientizarea ostenitorilor Bisericilor din Europa şi din România, iar pe de altă parte la organizarea unei campanii de susţinere a  migranților din România. „Am fost străin și m-ați primit!”(Matei 25,35).

La deschidere au fost participanţi din ţară și străinătate, din cadrul organizațiilor cu experienţă în domeniul migraţiei şi a asistenţei persoanelor aflate în situaţie de risc.