Biscuiți din făină de ovăz cu migdale și umplutură de avocado. Un desert delicios fără zahăr
- Maria Pană
- 2 aprilie 2024, 09:01
Biscuiții fără făină de grâu care se pot umple cu o cremă de avocado sunt o încântare pentru papilele gustative. Un plus este acela că nu au zahăr și sunt mai puțini calorici decât cei care au astfel de ingredient. Așadar pentru biscuiți aveți nevoie de:
- 100 g făină de orez
- 50 g făină de migdale
- 15 unt de arahide
- 15 ulei de floarea soarelui
- 1 ou
- 1 lingură de miere sau sirop de arțar
- 5 g praf de copt
Amestecați în prima fază cele două tipuri de făină. Ulterior adăugați în compoziție untul de arahide și uleiul de floarea soarelui. Apoi amestecați din nou. Veți adăuga și oul, lingura de miere sau siropul de arțar precum și praful de copt.
Un desert fără bătăi de cap
Mixați din nou bine, până când aluatul devine omogen. Lăsați apoi compoziția la frigider timp de 15 minute. În acest timp tapetați o tavă cu hârție de copt. Apoi scoateți compoziția de frigider. Modelați biscuiții în palmă și îi faceți pe cât de groși îi doriți. Puneți biscuiții în tavă și dați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. După ce sunt gata lăsați biscuiții să se răcorească și vă apucați de cremă. Pentru a face crema, aveți nevoie de următoarele ingredinte.
- Avocado
- 20 g cacao (1 lingură)
- 50 ml lapte (de migdale, sau altul vegetal, în versiune vegan)
- 1-2 lingurițe de miere
Cremă cu ingrediente naturale
Puteți folosi și lapte de vacă dacă nu aveți interdicție pentru lactoză. Mixați prima data pulpa de la avocado. Adăugați apoi pe rând câte puțin lapte, până când se încorporează ca o cremă. Apoi puneți cacao și miere și mixați în continuare. Când s-au mixat toate bine totul trebuie să arate ca o cremă veritabilă. Acum puteți pune crema pe biscuții preparați. După ce terminați de umplut, mai dați la frigider pentru jumătate de oră. Poftă bună.