Bill Gates învesteşte 2 miliarde de dolari în combaterea schimbărilor climatice

Bill Gates învesteşte 2 miliarde de dolari în combaterea schimbărilor climatice

Bill Gates învesteşte 2 miliarde de dolari în schimbările climatice! Miliardarul recunoaşte că este unul dintre cei care poluează, dar vrea să schimbe totul pentru a salva planeta.

Bill Gates învesteşte 2 miliarde de dolari în schimbările climatice! Miliardarul este îngrijorat din cauza emsiilor de carbon. În acest sens Gates cere ca emisiile să fie eliminate complet până în 2050.

Bill Gates învesteşte 2 miliarde de dolari în schimbările climatice

Bill Gates doreşte să intervină în una dintre cele mai acute probleme de pe Pământ: schimbările climatice. Este anunţul pe care-l face în noua sa carte „Cum să eviți un dezastru climatic”.

Bill Gates. „Este adevărat că amprenta mea de carbon este absurd de mare”, scrie Gates în noua sa carte. „Dețin case mari și zbor în avioane private. De fapt, am luat una la Paris pentru conferința climatică. Deci cine sunt eu pentru a preda despre mediu?”. Sunt doar câteva fragmente din cartea sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bill Gates intenţionează să investească 2 miliarde de dolari în proiecte şi start-up-uri în următorii cinci ani pentru a preveni schimbările climatice. „Inovaţiile sunt necesare pentru a preveni un dezastru climatic”, a afirmat Bill Gates. „Acest lucru nu este imposibil, însă va fi foarte dificil”, mai spune miliardarul.

Bill Gates a cerut, de asemenea, o creştere de cinci ori a investiţiilor guvernamentale în cercetarea energiei curate şi a altor inovaţii climatice din întreaga lume în următorul deceniu.

Bill Bates estimează că va fi nevoie de cel puţin 110 miliarde de dolari anual pentru cercetare

În noua sa carte, „Cum să eviţi un dezastru climatic”, Gates cere ca emisiile de CO2 să fie eliminate complet până în 2050 pentru a se evita pagube economice şi de mediu enorme.

Bill Gates mai susţine că omul trebuie să schimbe economia fizică într-un ritm nemaivăzut până acum. În plus, crede că taxele pe CO2, tranzacţionarea certificatelor verzi şi energiile alternative, precum energia solară şi eoliană, sunt indispensabile.

Bill Gates spune că s-a simțit mult timp vinovat de emisiile ridicate, dar „lucrul la această carte m-a făcut și mai conștient de responsabilitatea mea de a le reduce”, scrie el. „Reducerea amprentei de carbon este cel mai puțin de așteptat de la cineva din poziția mea care este îngrijorat de schimbările climatice și care solicită public acțiunea”.

Potrivit cărții lui Gates, în 2020 a început să utilizeze combustibil nepoluant pentru avioanele sale și va compensa pe deplin emisiile de carvon ale familiei în 2021, mai subliniază miliardarul, potrivit cnbc.