Schimbările climatice provoacă un plan de urgență. Se va investi masiv în Africa

Schimbările climatice provoacă un plan de urgență. Se va investi masiv în Africa

Liderii mondiali s-au întâlnit luni, în cadrul unui summit virtual organizat de Olanda, pentru a discuta despre acțiunile și finanțarea necesare pentru a adapta planeta și comunitățile vulnerabile la efectele schimbărilor climatice.

Summit pentru schimbările climatice. Săptămâna trecută, Centrul Global pentru Adaptare cu sediul în Olanda a adresat solicitări guvernelor. Obiectivul? Includerea finanțării pentru proiecte de adaptare a cheltuielilor de recuperare după pandemia de coronavirus.

Ministrul olandez al Comerțului și cooperării pentru dezvoltare în străinătate, Sigrid Kaag, a dat primul exemplu. El a anunțat că Olanda va pompa 20 milioane euro într-un fond de adaptare pentru țările cel mai puțin dezvoltate din lume.

De asemenea, Olanda va direcţiona 100 milioane euro pentru agricultura durabilă din regiunea Sahel, în Africa. Kaag a spus că toate acestea se vor face folosind tehnici de adaptare noi și existente.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Putem construi împreună un viitor rezistent la schimbările climatice și să promovăm o creștere economică durabilă în toată Africa”, a declarat Kaag.

Summitul virtual al schimbărilor climatice

La Summitul Adaptării Climatice, premierul Boris Johnson va anunța o nouă Coaliție de Acțiune şi Adaptare. Ea va include peste 120 de țări, Uniunea Europeană și 90 de organizații pentru a dubla eforturile de adaptare la climă.

Alți lideri mondiali, inclusiv președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel, dar și prim-ministrul indian Narendra Modi participă la summit.

Nu lipseşte nici alături trimisul american al noului președinte american Joe Biden, John Kerry.

Joia trecută, Kerry a vorbit la o conferință de afaceri din Italia despre „anii pierduți” sub administrația Trump. Fostul lider american a fost acuzat că nu a făcut eforturi considerabile pentru a încetini schimbările climatice.

Joe Biden a şters ignoranţa lui Donald Trump

În acest context, Kerry a cerut o muncă mai rapidă pentru a reduce emisiile de combustibili fosili. Joe Biden a semnat miercuri un ordin executiv care readuce Statele Unite la acordul climatic de la Paris.

Retragerea fusese semnată de Donald Trump, care a ridiculizat cercetarea schimbărilor climatice cauzate de om.

Olanda are o experiență de secole cu prvire la adaptarea în faţa amenințărilor generate de ape. Fie că vorbim despre marile râuri care străbat ţara, fie că vorbim despre provocările apărute pe lunga coastă a Mării Nordului, Olanda are soluţii.

În acest context, împărtășește și exportă cunoştinţele sale în lume, iar unul dintre exemplele recente vine din Mozambic. Aşa cum se ştie, ţara din Africa Răsăriteană este predispusă la inundații. În Mozambic, experții olandezi au contribuit la consolidarea sistemelor de drenaj și a apărării costiere.

sursa: independent.co.uk