Evenimentul Zilei > International > Catastrofă climatică! Este cel mai mare dezastru natural din ultimele decenii. Anunțul făcut de Greenpeace
Catastrofă climatică! Este cel mai mare dezastru natural din ultimele decenii. Anunțul făcut de Greenpeace

Catastrofă climatică! Este cel mai mare dezastru natural din ultimele decenii. Anunțul făcut de Greenpeace

Autoritățile de mediu din Rusia vorbesc, deja, de cel mai mare dezastru natural care s-a abătut asupra țării din ultima jumătate de secol.

Potrivit specialiștilor de la Greenpeace, suprafața de păduri afectată de incendii ar fi de 4.3 milioane de hectare. Distrugerile sunt deja apocaliptice, anunță cei de la Greenpeace. De altfel, o echipă Greenpeace Russia documentează incendiile din regiunea Krasnoyarsk, din Siberia.

În ciuda declarațiilor autorităților ruse, intensitatea incendiilor forestiere din Siberia nu scade. Incendiul de 4,3 milioane de hectare – o suprafață mai mare decât Danemarca – contribuie semnificativ la schimbările climatice, mai ales că de la începutul acestui an se apreciază că au fost mistuite de flăcări peste 13 milioane de hectare de pădure.

Specialiștii de la Greenpeace mai susțin că incendiile au produs dioxid de carbon, egal cu 36 de milioane de autoturisme. Incendiile din pădurile sibiene sunt deosebit de periculoase pentru climă, deoarece sunt sursă de carbon negru care se instalează pe gheața arctică și accelerează topirea acesteia.

„Aceste incendii ar fi trebuit să fie stinse de la început, dar au fost ignorate din cauza politicilor slabe ale autorităților ruse. Acum s-a transformat într-o catastrofă climatică care nu poate fi oprită prin mijloace umane. Rusia ar trebui să crească eforturile de protecție a pădurilor și să ofere finanțare suficientă pentru combaterea și prevenirea incendiilor. Problema incendiilor ar trebui să fie abordată la nivel internațional în acordurile climatice globale pentru a menține încălzirea globală sub 1,5 ° C”, a declarat expertul Anton Beneslavskiy.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: