Evenimentul Zilei > International > Bill Gates a susținut vaccinurile ARNm pentru profituri uriașe, pentru care n-a plătit deloc impozit
Bill Gates a susținut vaccinurile ARNm pentru profituri uriașe, pentru care n-a plătit deloc impozit

Bill Gates a susținut vaccinurile ARNm pentru profituri uriașe, pentru care n-a plătit deloc impozit

Bill Gates este acuzat că a susținut tehnologia ARN mesager (mRNA), pe care se bazează vaccinul anticovid Pfizer, doar pentru a face profituri extrem de mari, iar acum critică aceeași tehnologie. În plus, „filantropul” patron al Microsoft nu plătește vreun dolar impozit din aceste profituri, pentru că-și face investițiile prin „fundația caritabilă”.

Cândva susținătur fervent al vaccinurilor pe baza ARN mesager, acum Bill Gates respinge, spunând că este inferioară. Ceea ce nu l-a împiedicat să facă profituri obscene – o rentabilitate a investiției de 1500%, acuză un jurnalist american de investigații.

Cum se face profit de 15 ori mai mare decât investiția

Bill Gates și-a asigurat profituri de sute de milioane de dolari din investiția, perfect sincronizată, a fundației sale în BioNTech – partenerul Pfizer pentru dezvoltarea vaccinurilor cu tehnologie ARN mesager contra Covid 19. Ulterior, Gates și-a schimbat radical opinia și a început să pună la îndoială, în mod public, întreaga tehnologie mRNA.

Analizând dosarele SEC, publicația The Dossier a constatat că participațiile Fundației Gates în BioNTech au scăzut de la 1.038.674 de acțiuni la 148.674 de acțiuni în cursul celui de-al treilea trimestru al anului 2021, reducând deținerea lui Gates în compania producătoare de vaccin ARNm cu 86% din acțiunile deținute.

În septembrie 2019, cu doar câteva luni înainte ca isteria Covid să-și facă prezența prin toată lumea, Fundația Gates și-a asigurat acțiunile cu partenerul Pfizer printr-un acord cumpărare de acțiuni înainte de IPO (oferta publică inițială), cu un preț de cumpărare convenit la 18,10 USD pe acțiune.

Evident, totul pe fundație. Impozite plătesc doar proștii

Cu un preț mediu de vânzare de aproximativ 300 de dolari pe acțiune în trimestrul al treilea al anului 2021, Fundația Gates si-a îngroșat conturile bancare cu aproximativ 260 de milioane de dolari în numerar, acesta fiind profit neimpozabil, având în vedere că banii au fost investiți prin intermediul fundației. Și asta fără a ține cont de cele 2 milioane de acțiuni suplimentare pe care Fundația Gates le-a vândut înainte, din investiția sa inițială de capitaluri proprii înainte de IPO.

În vânzarea din T3 2021, Fundația Gates și-a asigurat o rentabilitate de peste 15 ori mai mare decât investiția inițială. În trimestrul următor, Gates a vândut 1,4 milioane de acțiuni ale Curevac, o altă companie ce folosește tehnologia mRNA cu sediul în Germania, care a colaborat cu mai mulți producători de vaccinuri, investind aproximativ 50 de milioane de dolari.

Ipocrizia lui Bill Gates

După ce și-a vândut acțiunile la cele două companii, Gates și-a schimbat atitudinea asupra tehnologiei din spatele „leacului miraculos”. Și, dacă anterior suaținea că vaccinarea cu vaccinuri pe bază de ARN mesager are un efect preventiv benefic, a început să critice vaccinurile experimentale. În noiembrie 2021, după ce a s-a descotorosit 86% din acțiunile BioNTech, Gates a declarat că „avem nevoie de un nou mod de a face vaccinurile”.

„Nu aveam vaccinuri care să blocheze transmiterea”, a spus Gates, contrazicând toate interviurile sale anterioare, în care a susținut continuu că vaccinurile sunt sigure și blochează semnificativ transmiterea virusului. „Avem vaccinuri care vă ajută să vă mențineți sănătatea, dar reduc doar puțin transmiterea”, a adăugat el.

Și săptămâna trecută, Bill Gates și-a intensificat retorica contra ARN mesager, continuând să se distanțeze de tehnologia pe care cândva o susținea și de care s-a folosit pentru a face profituri de sute de milioane de dolari, în timpul pandemiei. „De asemenea, trebuie să remediem cele trei probleme ale vaccinurilor [mRNA]”, a spus Gates într-un interviu pentru un think tank australian. „Vaccinurile actuale nu blochează infecțiile. Nu sunt de spectru larg, așa că atunci când apar noi variante, pierzi protecția și au o durată foarte scurtă, în special la oamenii bătrâni”. Reamintim că Bill Gates nu a comentat niciodată în mod public dosarul cu privire la retragerea lui din BioNTech.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: