Evenimentul Zilei > Monden > Biblia a prevestit pandemia Covid-19? „Dar, înainte de toate acestea, vă vor prigoni…”
Biblia a prevestit pandemia Covid-19? „Dar, înainte de toate acestea, vă vor prigoni…”

Biblia a prevestit pandemia Covid-19? „Dar, înainte de toate acestea, vă vor prigoni…”

Traversăm o criză globală de sănătate. SARS-CoV-2 a infectat peste 80,4 milioane de persoane de la sfârșitul anului 2019 și a ucis mai mult de 1,75 de milioane.

Țări întregi au fost blocate pentru a opri răspândirea virusului, dar experții se tem că mii de oameni ar putea încă să se infecteze în următoarele săptămâni și luni, chiar dacă în multe țări ale lumii a început deja vaccinarea.

Există în Sfintele Scripturi avertismente despre pandemie

În aceste vremuri tulburi de pericole și lipsuri, mulți caută mângâiere în credință. Alții citesc Biblia, în speranța că vor găsi o cale de salvare. Sunt și internauți care susțin că au descoperit în Sfintele Scripturi avertismente despre pandemie.


Mișcări geopolitice neașteptate. SUA și-a găsit un atu uriaș împotriva Chinei


Ziariștii de la cotidianul britanic Express prezintă câteva dintre mesajele postate în ultimele zile pe Twitter: „Mulți știu că timpul este scurt. Trăim vremuri periculoase, așa cum afirmă Biblia”: „Coronavirusul este doar un mizilic comparative cu ceea ce urmează în viitorul apropiat. Nu vă temeți, dar continuați să trăiți întru Hristos”.
Deși termenul coronavirus nu este menționat în Biblie, unii dintre creștinii sdin Occident susțin pe internet că există pasaje profetice și mesaje care au legătură cu pandemie.
Cel mai des invocate este un pasaj din Evanghelia după Matei:

1. Şi ieşind Iisus din templu, S-a dus şi s-au apropiat de el ucenicii Lui, ca să-I arate clădirile templului.
2. Iar El, răspunzând, le-a zis: Vedeţi toate acestea? Adevărat grăiesc vouă: Nu va rămâne aici piatră pe piatră, care să nu se risipească.
3. Şi şezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea şi care este semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului?
4. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva.
5. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.
6. Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.
7. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri.


Panică în SUA. Armele secrete schimbă echilibrul de forțe în „Războiului Stelelor”


„Vă vor arunca în temniţe, vă vor târî înaintea împăraţilor și înaintea dregătorilor din pricina Numelui Meu”

O relatare similară a învățăturii lui Iisus Hristos se găsește la Evanghelistul Luca, care spune că Hristos i-a vestit pe discipolii săi că vor veni „cutremure mari în diferite locuri, foamete și ciumă”. Dar înainte de toate acestea, vor pune mâinile pe voi și vă vor prigoni, vă vor da pe mâna sinagogilor, vă vor arunca în temniţe, vă vor târî înaintea împăraţilor și înaintea dregătorilor din pricina Numelui Meu.

Alți credincioși susțin că pandemia vestește Sfârșitul Lumii: „Gândindu-ne la cei patru călăreți ai apocalipsei. molimă, război, foamete și moarte. #Coronavirus”. Și alți utilizatori susțin aceeași teorie. „Cei patru călăreți ai Apocalipsei – războiul, foametea, boala și moartea descrise în Biblie în Apocalipsă sunt cel mai probabil cei care provoacă acest coronavirus la nivel mondial. Nu îi vedem, dar le putem simți mânia”, scrie ziarul britanic Express.

Inventatorul vaccinului Pfizer: „Virusul va rămâne cu noi în următorii 10 ani”