Evenimentul Zilei > Actualitate > Bebeluș de câteva zile, abandonat într-un scaun auto la Râmnicu Vâlcea. Polițiștii caută mama
Bebeluș de câteva zile, abandonat într-un scaun auto la Râmnicu Vâlcea. Polițiștii caută mama

Bebeluș de câteva zile, abandonat într-un scaun auto la Râmnicu Vâlcea. Polițiștii caută mama

Un bebeluș de doar cinci zile a fost abandonat într-o scară de bloc dintr-un cartier al municipiului Râmnicu Vâlcea. Copilul, o fetiță, este într-o stare generală bună și nu prezintă urme de lovituri sau vânătăi.

Un bebeluș a fost abandonat într-un bloc din municipiul Râmnicu Vâlcea. Nou născutul a fost găsit, în noaptea de joi spre vineri, în scara unui bloc din cartierul Ostroveni, abandonat într-un scaun auto. El a fost găsit de o femeie care a anunțat imediat poliția, la numărul de urgență 112.

În acest caz sunt efectuate cercetări pentru identificarea mamei bebeluşului, informează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

„La data de 11 februarie, în jurul orei 23,00, Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de o femeie din municipiu cu privire la faptul că, într-o scară de bloc, din cartierul Ostroveni a găsit un nou-născut abandonat. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirm. Un nou-născut era abandonat într-un scaun de transport auto. La faţa locului a fost solicitată şi intervenţia unui echipaj de la ambulanţă. Nou-născutul a fost transportat la o unitate spitalicească”, au spus reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Bebeluș abandonat într-un bloc din Râmnicu Vâlcea

În urma evaluării medicale, s-a stabilit că nou-născutul, o fetiţă, are aproximativ cinci zile. Copilul era într-o stare generală bună. Examenul medical nu a scos la iveală leziuni traumatice vizibile.

În acest caz, polițiștii au deschis dosar penal pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului. Ei fac cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Totodată, se desfăşoară activităţi pentru clarificarea situaţiei şi identificarea mamei nou-născutului.

Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «rele tratamente aplicate minorului» sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Rm. Vâlcea și se desfașoară activități pentru clarificarea situației și identifcarea mamei copilului”, se arată în comunicatul transmis de poliție.

Mai puteți citi și:

Tragedie la Suceava. Bebeluș mort la câteva ore după botez

Crimă odioasă în Italia. Român acuzat de agresiune asupra unei fetițe de 18 luni

Din curiozitățile lumii medicale. Gemeni concepuți la săptămâni distanță