El a precizat că acest demers ar fi absolut necesar având în vedere că mai este o jumătate de an până la alegerile locale.

„Totuşi, domnule prim-ministru Orban, ar fi fost de preferat să treceţi pe lista acelor situaţii în care se impun măsuri urgente şi cea privind alegerea primarilor. Mai este jumătate de an până la locale şi încă nu s-au luat măsuri pentru îndreptarea actualei legi care descurajează participarea electoratului şi transformă comunităţile noastre locale în moşii ale unor grupuri de interese fără legitimitate şi dorinţă de a face bine”, a scris Barna pe Facebook.

El consideră că menţinerea sistemului de alegere a primarilor într-un singur tur este doar pe placul celor care se tem de voturi, adică de români.

Ludovic Orban a anunțat că Guvernul îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului pentru modificările la legile justiţiei, abrogarea OUG 51/2019, pentru a se permite decontarea navetei şcolare şi legea plafoanelor bugetare, necesară pentru adoptarea ulterioară a legii bugetului de stat.