Evenimentul Zilei > International > Bărbat arestat după ce a întrerupt producția de vaccinuri pentru coronavirus. Amenințarea cu bomba a fost falsă
Bărbat arestat după ce a întrerupt producția de vaccinuri pentru coronavirus. Amenințarea cu bomba a fost falsă

Bărbat arestat după ce a întrerupt producția de vaccinuri pentru coronavirus. Amenințarea cu bomba a fost falsă

Un bărbat a fost arestat pentru că a comis un act ce a dus la întreruperea producției de vaccinuri pentru coronavrius.

Un bărbat arestat pentru că a trimis un colet suspect la o uzină care produce vaccinuri pentru coronavirus. Evenimentul a avut loc în Ţara Galilor. Consecință a acestui act, fabrica şi-a întrerupt temporar funcţionarea, miercuri.

Bărbat arestat pentru că a comis un gest care a oprit producția de vaccinuri pentru coronavirus

Suspectul are 53 de ani și este riginar din Chatham. El a fost arestat, fiind bănuit că a trimis coletul. Anunțul a fost făcut depoliţia din Kent. „El a rămas în arest preventiv în timp ce ancheta îşi urmează cursul.” Au spus oficialii instituției. Ei au precizat că nimic nu lasă să se creadă că există în continuare o ameninţare.

Această falsă alertă cu bombă a întrerupt timp de câteva ore producţia de vaccinuri AstraZeneca/Oxford. În uzina de la Wrexham, din nordul Ţării Galilor, gestionată de grupul farmaceutic Wockhardt. Angajaţii uzinei, la care lucrează circa 400 de persoane, au fost toţi evacuaţi în urma primirii coletului suspect.

Premierul Boris Johnson a pozat cu fiole de vaccin AstraZeneca, înainte de omologarea antidotului

Un purtător de cuvânt al grupului a dat asigurări că această întrerupere temporară nu a afectat în niciun fel, calendarul de producţie. Care se derulează într-un ritm susţinut pentru a furniza cele 100 de milioane de doze comandate de guvernul britanic. Poliţia locală, care a primit susţinerea geniştilor armatei, a ridicat coletul pentru analize suplimentare.

Premierul Boris Johnson, al cărui guvern a lansat un program de vaccinare masivă pentru combaterea noului coronavirus, a vizitat acest loc în luna noiembrie a anului trecut. Prim-ministrul Marii Britanii a pozat pentru fotoreporteri cu fiole de vaccin AstraZeneca înainte ca acesta să primească undă verde din partea autorităţilor britanice, conform Agerpres.


Numărul dozelor de vaccin este limitat. Valeriu Gheorghiță este optimist

UE pune presiune pe AstraZeneca: Trebuie să livreze producția de vaccin din Regatul Unit