Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi români, arestaţi în Italia după ce au dat o lovitură de 10.000 de euro FOTO
Doi români, arestaţi în Italia după ce au dat o lovitură de 10.000 de euro FOTO

Doi români, arestaţi în Italia după ce au dat o lovitură de 10.000 de euro FOTO

Doi români în vârstă de 50 și 32 de ani, primul domiciliat în Seriate (BG) și al doilea în tabăra de nomazi Cortenuova (BG), au fost arestați după ce au furat obiecte şi bani în valoare de 10.000 de euro.

Doi români au dat o spargere acum două nopţi. Aceştia au furat lozuri „Gratta e Vinci”, țigări electronice şi bani. Totul în valoare de aproximativ 10.000 de euro. Cei doi au fost arestați la Mozzanica, Bergamo.

Obiectele furate de cei doi români

Carabinierii din Crema au mai găsit asupra lor: topoare, ciocane, răngi, două aparate de emisie-recepție și un baston.

Românii se află la închisoarea din Bergamo. Arestarea a avut loc de-a lungul drumului provincial Rivoltana din municipiul Mozzanica.

Patrulele carabinierilor din Crema au observat o dubă suspectă în timp ce se aflau într-o misiune  care viza prevenirea infracțiunilor.

Cum au fost filaţi ce doi români pe tot parcusul operaţiunii de furt

Militarii au început astfel să urmărească vehiculul care a făcut mai multe opriri lângă benzinăriile din zonă. Aşa au devenit suspecţi.

Ajunşi peste granița provinciei, cei doi români au coborât pe câmp în timp ce soldații au continuat să-i urmărească. Au aşteptat să  vadă intențiile subiecților. Între timp, pe teritoriu au fost activate şi alte patrule ale poliţiei din zonă.

Când cei doi români s-au întors cu niște saci plini pe care i-au depus în interiorul camionetei. Carabinierii au decis să intervină și să-i blocheze. În interiorul vehiculului au găsit bunurile furate.

Au furat lozuri și țigări electronice în valoare totală de peste 10.000 de euro

Investigațiile ulterioare au dovedit că cei doi tocmai au pătruns într-un bar din zona de servicii Pit Stop din zona menţionată.

Cei doi români au forțat ușa metalică din spate și au furat lozuri „Gratta e Vinci”, țigări, țigări electronice și numerar.

Cei doi români, arestați pentru furt calificat în complicitate, au fost denunțați și pentru deținerea nejustificată de instrumente pentru spargeri. În mașină aveau topoare, ciocane, răngi, două aparate de emisie-recepție și un baston. Toate obiectele au fost confiscate. Ancheta este în desfăşurare, potrivit celor relatate de cremaoggi.it.