Avertismentul șocant al Israelului: Vine “iarna cibernetică”! E ca un atac nuclear

Avertismentul șocant al Israelului: Vine “iarna cibernetică”! E ca un atac nuclear

Dependența din ce în ce mai mare a tuturor țărilor lumii față de sistemele informatice le face vulnerabile în fața unei multitudini de amenințări dintre cele mai grave. Nu e vorba numai de atacurile unor lupil singuratici, ci de acșiuni concertate declanșate de țări care nu ezită  s[ apeleze la hackeri. pentru a-și lovi cât mai dus inamicii

Înconjurat de dușmani, Israelul și-a luat măsuri speciale de protecție. Anual, țara investește sume fabuloase în Direcția Cibernetică Națională, organismul guvernamental însărcinat cu asigurarea apărării împotriva amenințărlori cibernetice. Șeful acestei direcțiii, Yigal Unna, e convins că pericole cibernetce cresc de la o zi la alta.

„Se apropie iarna cibernetică și este mai rapidă și mai puternică decât cele mai cumplite estimări”, a avertizat Unna într-un interviu citat de ziarul israelian Jerusalem Post.

„Armele cibernetice pot fi comparate cu armele nucleare prin puterea lor [distructivă], dar ușurința cu care pot fi obținute și utilizate le face mai asemănătoare cu o suliță sau un arc și o săgeată. Costul unui atac eșuat este mult mai mic, deoarece arma este de obicei un cod bazat pe litere și cifre create de om”, susține Yigal Unna.

Ne puteți urmări și pe Google News

Profeția cruntă a musulmanilor despre a doua venire a Lui Hristos. “Va sparge Crucea”

„Forumul economic mondial a publicat anual un raport global de risc care a evaluat amenințarea cibernetică ca fiind cea mai bine cotată amenințare provocată de om din lume”. Dar, în același timp, „cea mai mare amenințare este și cea mai ușor de blocat”, susține expertul israelian.

 

Israelul a acordat ajutor spitalelor românești atacate de hackeri

“Viteza este numele jocului în mediul cibernetic. Cursa este împotriva celor mai rapizi factori de amenințare. Prin urmare, Israelul adoptă o abordare proactivă care vizualizează punctele vulnerabile care sunt esențiale în infiltrarea sistemelor informatice pentru a le închide rapid. Scopul nostru este de a preveni posibilitatea unui atac cibernetic extins împotriva economiei, astfel încât să nu existe impact sau daune pe scară largă”.

Să nu vă gândiți că hackerii, chiar și atunci când se află în solda unui stat ostil, se limitează să atace infrastructura militară sau marile companii de la care pot încasa răscumpărări uriașe. Nici vorbă. Uneori atacurile vizează chiar și spitalele. Yigal Unna spune că direcția pe care o conduce a acordat recent ajutor României, mai exact a ajutat spitalele românești să contracareze un malware-ul pe care hackerii au încercat să-l folosească pentru sili țara noastră să le plîtească o răscumpărare,

Pe ce se bazează forța informatică a Israelului

Yigal Unna susține că, după Statele Unite, Israelul este cea mai mare putere cibernetică în momentul de față. S-au făcut investiții fabuloase. În prima jumătate a anului 2020, sectorul cibernetic din Israel a primit 1,2 miliarde de dolari, o creștere cu 50% față de anul trecut. Totodată,  au fost cumpărate 12 companii israeliene pentru care s-au plătit 4,2 miliarde de dolari.Și asta nu e tot.  Aproximativ 29% din investițiile cibernetice la nivel mondial se află în Israel, cu 20% până la 25% din „unicornii” cibernetici (companii de miliarde de dolari) cu sediul în statul evreu.

Val de proteste în SUA. „Trâmbițele Ierihonului” sună adunarea armatei lui Trump

Dar nu numai banii explică forța uriașă a Israelului în mediul virtual, ci și încrederea acordată tinerilor.„Nu se datorează doar sistemului educațional. La vârsta de 18 ani, îi luăm pe acei [studenți] care au deja 10-12 ani de experiență și le acordăm o licență nu numai pentru a face lucruri interesante în arena cibernetică pentru stat, ci și pentru a-i instrui să nu le fie frică să încerce, să-țș asume riscuri sau să experimentezi eșecuri. Principala regulă de succes în cibernetică este că numai după ce ai eșuat de un anumit număr de ori, ca parte a unui proces de învățare, poți învăța cum să eviți eșecul. ”

„Profeția” lui Bill Gates despre întoarcerea la normalitate. Cât mai ține pandemia