Avertismentul nutriționiștilor. Cât de periculoasă este noua carne crescută în laborator

Avertismentul nutriționiștilor. Cât de periculoasă este noua carne crescută în laborator Sursă Dreamstime

Două companii au primit acceptul pentru a vinde produse care sunt cultivate în laborator, în loc să provină de la animale sacrificate. Cu toate astea, nutriționiștii consideră că acestea sunt extrem de periculoasă și că nu trebuie să existe pe piață.

Carnea cultivată în laborator a fost aspru criticată de nutriționiști și fermieri, care consideră că este extrem de periculoasă pentru sănătatea oamenilor. Departamentul pentru Agricultură și Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA au dat undă verde la două companii, UPSIDE Foods și GOOD Meat, pentru a-și vinde produsele cultivate în laborator.

Carnea este creată din celule stem vii prelevate din mușchi și piele de animale reale, vii, care sunt apoi cultivate într-un bioreactor, un proces care emulează condițiile din corpul unui animal și hrănește celulele cu nutrienți.

Nutriționiștii le-au recomandat oamenilor să nu mănâne niciodată carne cultivată în laborator, chiar dacă este acceptată pe piață. „Aș prefera să mănânc pantoful meu decât carnea crescută în laborator”, a declarat cunoscutul nutriționist și autor de cărți alimentare Diana Rodgers.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pericolul din carnea crescută în laborator

Ea a criticat aspru și carnea pe bază de plante. Carnea cultivată pe celule este scumpă, a subliniat Rodgers. O jumătate de kilogram de carne cultivată pe celule ar costa aproximativ 17 dolari pentru a fi produsă, comparativ cu 2 dolari pentru carnea obișnuită. Un burger făcut din acest tip de carne costă peste 100 de dolari în restaurante.

carne în laborator

Sursă Dreamstime

Nutriționista a mai spus că nu au fost făcute suficiente cercetări pentru a vedea care sunt beneficiile și riscurile acestui tip de carne. „Pur și simplu nu știm”, a explicat Rodgers. „Încă nu am văzut o evaluare a ciclului de viață în ceea ce privește producția acesteia. Nu avem niciun fel de date publice”. „McDonald's este în continuare mai bun, deoarece carnea este o opțiune mai bună pentru vitamine”, a adăugat ea.

Explicația companiilor

Pentru a se apăra, GOOD Meat a declarat că produsul său este realizat din celule de pui, sare și un produs de bază combinat din grâu și soia, dar nu există o etichetă nutrițională disponibilă. Momentan, această carne se găsește doar în anumite restaurante.

Restaurantul China-Chilcano din Washington și Bar Crenn din San Francisco, cu stele Michelin, vor fi primele care vor servi această proteină alternativă. „Puiul cultivat GOOD Meat este bogat în proteine, inclusiv în aminoacizi esențiali”, a declarat un purtător de cuvânt într-un răspuns trimis prin e-mail.

„Este, de asemenea, bogat în vitamine B și este produs într-un mediu fără antibiotice. Profilul nutrițional specific variază pentru fiecare dintre produsele noastre de consum. Folosim celule de pui nemodificate (nemodificate genetic), care apar în mod natural la animale. Nici procesul nostru de fabricație nu folosește antibiotice”, potrivit nypost.com.