Evenimentul Zilei > Actualitate > AVERTISMENT. Dispozitivele electronice pot provoca reacții alergice severe
AVERTISMENT. Dispozitivele electronice pot provoca reacții alergice severe

AVERTISMENT. Dispozitivele electronice pot provoca reacții alergice severe

Medicii americani au ajuns la concluzia că numeroase dispozitive electronice, precum telefoanele mobile, consolele pentru jocuri sau tabletele, pot provoca reacții alergice din cauza nichelului pe care îl au în componența lor, potrivit newyork.cbslocal.com

Utilizarea acestor dispozitive poate provoca înroșirea pielii, mâncărime sau umflături. Drept exemplu, jurnaliștii americani vorbesc despre cazul unui băiat de 11 ani, care s-a prezentat la medic cu o erupție cutanată persistentă, cauzată de utilizarea frecventă a unui iPad, a cărui carcasă conținea nichel.

"Numeroase dispozitive electronice, telefoane,tablete sau computere, sunt făcute din oţel inoxidabil, dar pot avea aliaje care conţin nichel", explică specialiștii.

Reprezentanții unui centru medical din New York, specializat pe alergii, spun că se confruntă cu tot mai mulţi pacienţi cu erupţii cutanate din cauza dispozitivelor care conţin nichel.

 "Poate fi foarte neplăcut și este posibil ca oamenii să nu realizeze că sunt alergici la ceva ce folosesc tot timpul", a precizat medicul alergolog Clifford Bassett.

Cei mai expuși acestui risc sunt copiii, deoarece alergiile la nichel sunt rare şi părinţii nu-și dau seama de pericolul reprezentat de aceste dispozitive pentru sănătatea micuților.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: