Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire EPOCALĂ! Atlantida, orașul căutat de DOUĂ MILENII, a fost GĂSIT
Descoperire EPOCALĂ! Atlantida, orașul căutat de DOUĂ MILENII, a fost GĂSIT

Descoperire EPOCALĂ! Atlantida, orașul căutat de DOUĂ MILENII, a fost GĂSIT

Orașul Atlantida, misteriosul oraș evocat de Platon în operela sale, pare să fi fost găsit de cercetători după o muncă sisifică ce s-a întins pe mai mulți ani. Conform ultimelor informații, localizarea orașului s-ar fi făcut cu ajutorul Google Maps.

Cei care cred în măreția orașului Atlantida susțin că acesta a fost locul din care se guverna întrega lume, iar istoriile ce țin de locul mistic nu contenesc să apară.

Din imaginile oferite de cercetători se conturează o așezare antică chiar în largul mării, pe lângă insulele Azore – Portugalia – și are o formă pătrată,, informează dailystar.co.uk.

Imaginile, postate pe Youtube, au strîns un număr record vizualizări într-un timp scurt, iar opiniile s-au împărțit, așa cum era de așteptat. În timp ce unii afirmă că datele coincid, alții susțin că Platon a descries Atlantida ca fiind circulată, nicidecum dreptunghiulară, însă cu siguranță mileniile care au trecut peste orașul devenit obsesie au adus schimbări majore în forma acestui loc.  

Blake Cousins, unul dintre pasionații care se ocupă de analiza Atlantidei afirmă că măsurătorile locului coincid cu cifrele prezentate de Platon, iar suprafața ar fi de 413 mile, exact cum susținea reputatul filosof. „În opinia mea, dovezile găsite cu ajutorul Google sunt suficiente. Această zonă corespunde cu ce a descris Platon, iar construcția Altantidei de tipul inel în inel corespunde cu ceea ce am găsit”.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bh2QwvR3aOo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>