Evenimentul Zilei > Social > Atenţie la vitaminele prescrise pentru Covid-19! O spune medicul Adrian Marinescu
Atenţie la vitaminele prescrise pentru Covid-19! O spune medicul Adrian Marinescu

Atenţie la vitaminele prescrise pentru Covid-19! O spune medicul Adrian Marinescu

Directorul medical al Institutului Matei Balş, Adrian Marinescu, a atras atenţia asupra anumitor vitamine care sunt prescrise în tratamentul pentru Covid-19.

Atenţie la vitaminele prescrise pentru Covid-19! O spune medicul Adrian Marinescu. Astfel, reputatul infecţionist spune că atât tratamentul naturist, cât şi cel cu vitamine nu există în celebrul protocol Covid-19.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, dr. Adrian Marinescu a subliniat că tratamentul pentru bolnavii de Covid-19 diferă în funcţie de forma bolii. Remarcile vin după dezbaterile generate de dr. Flavia Groşan, care ar fi vindecat 1.000 pacienţi bolnavi de Covid-19.

Adrian Marinescu precizează că pacienţii cu forme medii şi severe de boală trenbuie să ajungă la spital. Mai departe, ei vor fi internaţi şi tratamentul se face de medicul din unitatea medicală.

În opinia acestuia, formele uşoare se tratează acasă, la indicaţia medicului, iar cazurile asimptomatice nu au nevoie de tratament. Doar în cazul în care este o formă uşoară şi fără factori de risc, pacientul rămâne acasă.

Bolnavilor cu simptome şi care recurg la automedicaţie, Adrian Marinescu le-a transmis că fac o mare greşeală. Aceştia se expun unui risc care de multe ori poate să fie greu de stabilit.

Atenţie la vitaminele prescrise pentru Covid-19

„În primul rând, neavând o evaluare, nu ştim ce formă de boală este. De asemenea, se poate întâmpla ca pacientul să ajungă cu o formă severă de boală prea târziu şi intervenţia să fie, din păcate, foarte greu de făcut.

Nu are nicio legătură cu protocolul. În niciun caz, vitaminele nu rezolvă infecţia virală. Deci, mare atenţie, trebuie să existe o evaluare făcută de medic şi care să stabilească ce formă de boală este”, a subliniat dr. Adrian Marinescu la Antena 3.

Amintim că medic pneumolog Flavia Groşan a susţinit că a vindecat aproape 1.000 pacienţi de Covid-19. Cum a reuşit asta? Tratând boala ca pe o pneumonie atipică și utilizând o medicație clasică.

Dr. Flavia Groșan a precizat că obiectivul ei a fost încă de la începutul pandemiei evitarea măştii de oxigen pentru bolnavi. La puţin timp după ce a dezvăluit că a utilizat un antibiotic clasic în tratarea celor care aveau Covid-19, Colegiul Medicilor s-a autosesizat. Despre acest subiect puteţi citi mai multe informaţii aici.