Evenimentul Zilei > Actualitate > ATENȚIE LA PETARDE! Poți merge la închisoare
ATENȚIE LA PETARDE! Poți merge la închisoare

ATENȚIE LA PETARDE! Poți merge la închisoare

Direcția Generală a Poliției Municipiului București (DGPMB) anunță că un bărbat este cercetat pentru că a efectuat operațiuni ilegale cu articole pirotehnice, apoi le-a depozitat fără drept într-un loc neautorizat. Acesta urma să vândă petardele și artificiile, potrivit Agerpres.

Astfel, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Toxice din Cadrul Poliției București au identificat bărbatul în vârstă de 30 de ani. El este administratorul unei societăți comerciale cu sediul în București. 

Depozitul se află în Sectorul 4, precizează sursa citată. Acolo, polițiștii au găsit 326 baxuri de articole pirotehnice, cu o greutate totală de 5.129 kilograme. Materialele se încadrau în categoriile 1 și 2. 

Apoi, oamneii legii au sigilat depozitul și continuă cercetările cercetările asupra bărbatului, care este în stare de libertate. 

Polițiștii reamintesc că orice operațiune cu articole pirotehnice efectuate fără autorizație este o infracțiune. 

”Prin operațiune cu articole pirotehnice se înțelege nu numai importul, confecționarea și vânzarea acestora, ci și cumpărarea, deținerea sau folosirea lor”, spun autoritățile.

De altfel, polițiștii îndeamnă părinții să-și supravegheze copiii atunci când folosesc articole pirotehnice permise de lege.