Colonelul Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, a anunțat că va sesiza FIFA și UEFA, deoarece gruparea din Liga 1 se folosește în continuare de numele Steaua. Mai mult, CSA afirmă că participarea clubuluoi FCSB în primul eșalon este ilegală.

„SC FC SB SA a fost şi este de rea-credinţă, încercând să-şi apropie notorietatea numelui Steaua Bucureşti şi beneficiile acestuia – faimă, renume, palmares – şi nu vrea să respecte hotărârile pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Raţiunea pentru care SC FC SB SA a ales acelaşi nume cu cel al CSA Steaua a fost de a beneficia în mod nejustificat de renumele acesteia. Palmaresul echipei de fotbal aparţine în exclusivitate CSA Steaua, conform legii, şi face parte din patrimoniul acesteia.

Nu înţeleg de ce FRF şi comisiile care-şi desfăşoară activitatea în cadrul acestei instituţii, şi în special Comisia de Licenţiere, au permis unei nou-înfiinţate cum e SC FC SB SA să joace în prima ligă, fapt total ilegal, aşa cum specifică inclusiv regulamentele federaţiei, cum că o echipă nou-creată trebuie să-şi înceapă activitatea din ligile inferioare. Conform regulamentelor FIFA, FRF şi LPF, nu avea dreptul să afilieze SC FC SB SA în prima ligă. Domnul preşedinte Burleanu trebuie să dispună de urgenţă măsuri şi să retrogradeze echipa domnului Becali.

Dar voi solicita la FIFA şi la UEFA să dispună măsurile care se cuvin. Nu înţeleg de ce domnul Burleanu a ezitat să răspundă în termenul legal la o adresă venită din partea unei instituţii publice. Au trecut şapte luni. Nu ne-a răspuns la notificări şi nu a dispus măsuri. Nu ne-a comunicat modalitatea prin care SC FC SB SA a participat la extragerea UEFA pentru preliminariile Ligii Campionilor cu numele Steaua Bucureşti şi folosind marca CSA Steaua Bucureşti înregistrată la OSIM cu numărul 130904”, a declarat colonelul Talpan, pentru ProSport.

Te-ar putea interesa și: