Evenimentul Zilei > Actualitate > Arestată din nou la 86 de ani! Este celebră că fură bijuterii
Arestată din nou la 86 de ani! Este celebră că fură bijuterii

Arestată din nou la 86 de ani! Este celebră că fură bijuterii

Doris Payne, una dintre cele mai celebre hoațe de bijuterii din Statele Unite a ajuns iarăși după gratii, scrie BBC.

Ea a fost arestată într-un magazin Walmart, din statul american Georgia, după ce a furat produse în valoare de 86 de dolari. Doris Payne a fost ulterior eliberată pe cauțiune.

Avocatul femeii a explicat că acesta este un caz special, deoarece este vorba despre necesitățile unei femei de 86 de ani care trebuie să supraviețuiască și nu de furturile clasice de bijuterii.

În momentul în care a fost reținută, Doris Payne a avea o brățară de monitorizare, pentru că la sfârșitul anului trecut fusese reținută tot pentru furt. Ea încercase atunci să ascundă un colier cu diamante dintr-o reprezentanţă a magazinului Von Maur. În fața instanței, femeia și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnată la arest la domiciliu, cu interdicția să se apropiere de centrele comerciale din oraș.

Doris Payne are o „carieră” de hoaţă de bijuterii care se întinde pe parcursul a şase decenii. Femeia opera în același mod. După ce intra într-un magazin de bijuterii și poza într-o femeie bogată cerea să probeze mai multe exponate, iar la final îl convingea pe vânzător că a uitat câte bijuterii i-a prezentat. Așa, Doris Payne părăsea magazinul cu una sau două bijuterii de mare valoare.

Celebra hoață a folosit de-a lungul timpului cel puțin 22 de identități false. Oficialii americani spun că cel mai probabil ea a scăpat neprinsă în multe alte cazuri, iar în anii ’70, Doris Payne devenise un nume atât de cunoscut în SUA, ca urmarea furturilor, încât o asociație a bijuterierilor americani a emis o alertă pe plan național pe numele ei. 

Infracțiunile femeii au atras atenția regizorilor și viața ei a fost relatată într-un documentar în 2013, intitulat „The Life and Crimes of Doris Payne”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: