Evenimentul ZileiSocialAnunț-șoc despre mașinile Ford! 350.000 de mașini chemate în service. Incendii inexplicabile în compartimentul motorului

Anunț-șoc despre mașinile Ford! 350.000 de mașini chemate în service. Incendii inexplicabile în compartimentul motorului

Anunț-șoc despre mașinile Ford! 350.000 de mașini chemate în service. Incendii inexplicabile în compartimentul motorului
Compania Ford le cere proprietarilor a 350.000 de SUV-uri din anul model 2021 să le ducă la dealeri pentru reparații, deoarece motoarele mașinilor pot lua foc chiar și atunci când nu sunt folosite. Cauza incendiilor declanșate la unele SUV-uri Ford Expedition și Lincoln Navigator din anul model 2021 este încă necunoscută.

Anunț șocant pentru clienții mașinilor Ford! Aproape 350.000 de vehicule – care pot lua foc chiar și atunci când nu sunt folosite – trebuie duse înapoi în service-uri pentru reparații la motor, au transmis reprezentanții companiei Ford, care precizează în documente guvernamentale că nu cunosc exact care sunt defecțiunile ce trebuie ajustate.

Incendii inexplicabile la două modele de mașini Ford 2021

Anunțul Ford vizează clienții a două tipuri de modele SUV 2021: Ford Expedition și Lincoln Navigator. Aproximativ 39.000 dintre vehiculele afectate au fost vândute în SUA. 2.863 dintre vehicule au fost vândute în Canada: 2.354 de Expeditions, și 509 Navigator.

Proprietarii sunt sfătuiți să le parcheze afară, dacă este posibil, deoarece au fost raportate incendii ale motorului chiar și atunci când vehiculele nu erau folosite. Ford a raportat 16 incendii sub capotă, dintre care 12 au izbucnit când motorul era oprit. O persoană a suferit arsuri.

Până în prezent nu a fost identificată o cauză concretă pentru incendiile care par să înceapă în partea din spate a compartimentului motorului, pe partea pasagerului.

Cauză necunoscută a focului declanșat la motorul Ford

Ford spune că apelează la rechemarea în regim de urgență a clienților și că va folosi aplicații și poșta pentru a notifica cumpărătorii imediat ce va dezvolta o listă cu proprietarii de vehicule și adresele acestora.

„Lucrăm non-stop pentru a determina cauza principală a acestei probleme și remedierea ulterioară, astfel încât clienții să se poată bucura în continuare de utilizarea vehiculelor lor”, a declarat Jeffrey Marentic, directorul general al Ford pentru vehicule de pasageri, într-un comunicat de presă.

Ford a început să investigheze rapoartele de incendiu pe 24 martie. Aceasta spune că incendiile par să fie limitate la SUV-urile construite între 1 decembrie 2020 și 30 aprilie 2021. Compania spune că nu are rapoarte de incendiu de la vehicule construite înainte sau după aceste date.

Alte rechemări în service-uri vizează camioane și mașini electrice

De asemenea, producătorul auto recheamă în service aproximativ 310.000 de camioane de mare tonaj, deoarece este posibil ca airbagul șoferului să nu se umfle în caz de accident.

Rechemarea vizează anumite camioane F-250, 350, 450 și 550 din 2016. Praful poate pătrunde în cablajul airbagului din volan, deconectând electricitatea. Dealerii vor înlocui cablajul volanului. Proprietarii vor fi notificați prin poștă începând cu 5 iulie.

Iar compania recheamă în service 464 de SUV-uri electrice Mustang Mach-E din 2021. O problemă de software poate provoca o accelerare neintenționată, o decelerare sau o pierdere a puterii de tracțiune la vehiculele cu tracțiune integrală.


Accesează: