În cadrul unui dialog cu Mirel Curea – prim redactor-șef adjunct al EvZ și moderator la EvZ TV, Marcel Ciolacu a dezvăluit că, din informațiile venite de la doi experți, a aflat că urmează  să fim loviți de un nou val al pandemiei.

Evenimentul Zilei redă dialogul între Mirel Curea și Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Am stat de vorbă şi cu domnul Rafila, dar şi cu domnul Cercel. Va urma un nou val. Puterea virusului scade şi creşte. Pandemia se termină, dar prin gestionare corectă şi vaccinare. Nu mi-au spus Rafila şi Cercel că mai urmează un nou val, dar aşa funcţionează.

Mirel Curea: Dacă ajungi cu vaccinarea la 60-70%, sigur că stingi pandemia. Dacă rămâne 0,8% (n.r. – rata de infectare), se stinge. Ne uităm la Israel. Au ajuns la 60% şi rata este constant 0,63%. Acolo stă. De două săptămâni nu mai au morţi şi stau la 10, 15 infectări pe zi.

Marcel Ciolacu: Fără implicarea primarilor nu vom putea acoperi vaccinarea în mediul rural.

Mirel Curea: În mediul rural, medicii de familie care au vrut să vaccineze, au vaccinat. Restul…

Marcel Ciolacu: Trebuie să explici. Puterea de administrare a statului trebuie să se vadă. Nu trebuie să învrăjbeşti oamenii între ei, cu pesedişti şi nepesedişti. Continuă acelaşi stil pentru toată lumea. E E păgubos.

Mirel Curea: Şi ameninţător. Golănesc, ameninţător.

Marcel Ciolacu: Domne, nu vrei să te vaccinezi, atunci te testezi. E dreptul omului. Cel mai important e dreptul la viaţă. Fac regulă: nu te vaccinezi, dar vii cu testare. Trebuie să laşi plaja mult mai mare.

Mirel Curea: Testele se plătesc. Analiza prin care se determină anticorpii se plătesc. Unde? La privat. Nu vezi că ei ţin cu dinţii ca testările să nu fie gratuite, aşa cum se întâmplă în restul Europei?”