Evenimentul ZileiPoliticaMarcel Ciolacu acuză că politicienii actuali sunt incapabili. ”Unii au scris istorie, alții ratează șanse istorice”

Marcel Ciolacu acuză că politicienii actuali sunt incapabili. ”Unii au scris istorie, alții ratează șanse istorice”

Marcel Ciolacu acuză că politicienii actuali sunt incapabili. ”Unii au scris istorie, alții ratează șanse istorice”
Președintele PSD Marcel Ciolacu acuză că actualii politicieni "nu sunt în stare" să trimită Comisiei Europene "un plan coerent" care să respecte cerinţele în privinţa PNRR. Marcel Ciolacu îi critică astfel pe K. Iohannis, Florin Cîțu și pe Ludovic Orban pentru nerealizările României.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, la 16 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană (UE), actualii politicieni „nu sunt în stare” să trimită Comisiei Europene „un plan coerent” care să respecte cerinţele în privinţa PNRR.

”Unii au scris istorie, alții ratează șanse istorice pentru România”

În opinia liderului social-democrat, prin semnarea tratatului pe 25 aprilie 2005 s-a deschis calea societăţii româneşti către „valorile şi standardele europene”. În acest context, Marcel Ciolacu face o comparaţie cu situaţia actuală, susţinând că „unii au scris istorie, alţii ratează şanse istorice pentru România„.

„Astăzi se împlinesc 16 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană. Pe 25 aprilie 2005, România a scris istorie la Luxemburg şi a deschis calea societăţii româneşti către valorile şi standardele europene. Din păcate, actualii conducători ai statului român – Iohannis, Cîţu sau Orban, nu au catadicsit să spună un cuvânt despre acest moment esenţial din istoria modernă a României. Nu e de mirare.

După 16 ani, aceşti politicieni nu sunt în stare nici măcar să trimită Comisiei Europene un plan coerent care să respecte cerinţele europene în privinţa PNRR. Unii au scris istorie, alţii ratează şanse istorice pentru România!”, a scris Marcel Ciolacu, duminică, pe Facebook.

Marcel Ciolacu îi critică astfel pe K. Iohannis, Florin Cîțu și pe Ludovic Orban, dovedind că este preocupat de soarta României, dar mai ales că vizează viitoarele alegeri pe care le-ar dori tranșate în favoarea partidului PSD.

PSD vizează alegerile prezidențiale din 2024

Recent, Marcel Ciolacu și-a anunțat intențiile privind alegerile din 2024. Marcel Ciolacu spune că în ultimii 20 de ani liderii PSD care au candidat nu au câștigat. Astfel desemnarea candidatului prin alegeri este în măsură de reducă disputele în partid.

În acest context, Marcel Ciolacu s-a declarat convins că decizia este în măsură să “spargă ghinionul” și că PSD va da președintele în 2024, dacă actuala politică de reformă a partidului va continua.

În continuarea propriilor idei și viziuni, Marcel Ciolacu a spus la Digi24 că este foarte posibil să nu candideze. El însă nu a fost modest deloc și a mai precizat că și-ar dori să fie primul președinte al partidului care să câștige toate alegerile.


Accesează: