Evenimentul ZileiPoliticaPSD a stabilit modul în care va fi ales candidatul pentru prezidențiale

PSD a stabilit modul în care va fi ales candidatul pentru prezidențiale

PSD a stabilit modul în care va fi ales candidatul pentru prezidențiale
PSD are în vedere desemnarea unui candidat pentru președinție. Alegerile preliminare din partid cu acest scop ar propune un potențial președinte din partea PSD după alegerile din 2024.

Candidatul PSD pentru președinție va fi desemnat prin alegeri preliminare în partid. Declarația a fost făcută de  președintele PSD Marcel Ciolacu.

În ultimii 20 de ani candidații PSD nu au câștigat alegerile prezidențiale

Marcel Ciolacu spune că în ultimii 20 de ani liderii PSD care au candidat nu au câștigat. Astfel desemnarea candidatului prin alegeri este în măsură de reducă disputele în partid.

În acest context, Marcel Ciolacu s-a declarat convins că decizia este în măsură să „spargă ghinionul” și că PSD va da președintele în 2024, dacă actuala politică de reformă a partidului va continua.

În continuarea propriilor idei și viziuni, Marcel Ciolacu a spus la Digi24 că este foarte posibil să nu candideze. El însă nu a fost modest deloc și a mai precizat că și-ar dori să fie primul președinte al partidului care să câștige toate alegerile.

PSD dorește să învețe din greșelile trecutului, potrivit lui Marcel Ciolacu

„Am deschis în interiorul partidului o discuţie, trebuie să încercăm să învăţăm din întâmplările din trecut şi din greşelile celorlalţi. Şi dacă facem o analiză mai profund vedem că toţi cei care au candidat pentru cea mai înaltă funcţie în statul român din funcţia de preşedinte al PSD-ului nu au reuşit să câştige, în afară de domnul preşedinte Ion Iliescu.

Cunoaştem cu toţii istoria şi cum a fost şi cum s-a intrat în turul doi şi cu cine. De acolo, se vor face 20 de ani cu toate aceste încercări”, a spus Marcel Ciolacu la Digi 24.

„Sunt convins că în 2024 PSD din nou va da preşedintele României dacă vom continua această linie de modernizare, de reformă a partidului şi de câştigare, din nou, a încrederii populaţiei”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Totodată, Marcel Ciolacu susţine că şi-ar dori să fie „primul preşedinte de partid care a câştigat toate alegerile din 2024, inclusiv cele prezidenţiale”.


Accesează: