Se intensifică atacurile la adresa selecționerului Mirel Rădoi. Marcel Pușcaș, fost candidat la președinție Federației Române de Fotbal, a remarcat un haos în deciziile tactice ale antrenorului echipei naționale. Care a bulversat jucătorii, pentru că a făcut prea multe schimbări ale sistemelor de joc.

Mirel Rădoi, criticat pentru că a schimbat foarte des sistemul de joc

„S-a spus că Rădoi este unu bun comunicator. Dar ce a declarat după meciul cu Armenia? Că: „Deși le-am spus jucătorilor, ei nu au ținut cont!. Păi, în ce constă buna comunicare?! În plus, toții mari antrenori i-ar fi spus că o formula de echipa trebuie bătută în cuie. Dacă vrei performanță, tinere antrenor Rădoi! Nu știu la ce școală ai studiat! Nu mă interesează! Nu poți să vii să schimbi de 7 ori primul 11! La orice echipă, primul 11 e bătut în cuie!

A treia greșeală, nu poți face experiment! Sistemele de joc nu se fac după ce e în mintea selecționerului, ci după posibilitățile jucătorilor! Dacă știi că nu poți face treaba asta, nu ceri decât ce pot face. În plus, se știe din istoria naționalei că noi ne bazăm pe contraatac.” A afirmat Marcel Pușcaș la Pro X.

„Chiar și Baltagul! Să învețe despre Vitoria Lipan”

Selecționerul a fost trimis la baza lecturilor și a fost sfătuit să înceapă cu „Baltagul” lui Mihail Sadoveanu. „Să îi dați să citească o carte de istorie! Chiar și Baltagul! Nu strică să citească. Să învețe despre Vitoria Lipan. Să pună mâna pe carte! E selecționerul unei țări!”

Marcel Pușcaș i-a luat în colimator și pe conducătorii de la FRF. Oameni care nu îl pot ajuta cu sfaturi esențiale pe selecționer. „Dacă nu întreabă pe nimeni, pe Ienei. Pe cine să întrebe la FRF? Pe Vochin? Pe Vișan? Pe Stoichiță?

La FRF sunt niște neexperimentați! FRF arată ca școala de ucenici de zidărie! Nu poți să faci experimente! Vii la FRF să înveți fotbal și să faci experimente pe România? Vii la FRF când ai făcut ceva”. A conchis Marcel Pușcaș.