Evenimentul Zilei > Sport > Zile decisive pentru viitorul lui Mirel Rădoi! Selecţionerul va purta o discuţie hotărâtoare cu Răzvan Burleanu
Zile decisive pentru viitorul lui Mirel Rădoi! Selecţionerul va purta o discuţie hotărâtoare cu Răzvan Burleanu

Zile decisive pentru viitorul lui Mirel Rădoi! Selecţionerul va purta o discuţie hotărâtoare cu Răzvan Burleanu

Selecţionerul României a anunţat, la scurt timp după încheierea partidei de la Erevan, că se gândeşte serios dacă va mai continua sau nu aventura de pe banca tricolorilor.

Prima reprezentativă a suferit o înfrângere grea în Armenia şi şi-a redus în mod considerabil şansele de a mai prinde Mondialul din 2022.

Mirel Rădoi nu a dorit să îşi comunice încă demisia de la cârma naţionalei şi a mărturisit că are nevoie de timp de răgaz pentru a lua o hotărâre definitivă. Tânărul tehnician în vârstă de 39 de ani se va consfătui, în zilele viitoare, cu asistenţii săi Nicolae Dică şi Florin Constantinovici, dar un rol cheie îl va juca preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

„Mă încearcă sentimente ciudate după acest meci, însă vreau să mai treacă o perioadă de timp înainte de a lua o decizie. E clar că vom avea discuţii zilele acestea. Poate, cu un alt selecţioner, se vor putea remedia aspectele negative” a recunoscut Rădoi.

Burleanu tace deocamdată

Şeful de la FRF s-a abţinut, până acum, să facă orice declaraţie referitoare la viitorul lui Mirel Rădoi. Burleanu şi Rădoi se vor întâlni în curând şi vor decide atunci dacă mariajul dintre antrenorul care a calificat România la Jocurile Olimpice din această vară şi reprezentativa tricoloră mai are sorţi de izbândă.

Chiar dacă se gândeşte la demisie, Rădoi nu ar vrea totuşi să rateze participarea la turneul olimpic. Selecţionerul pare să încline înspre ideea de a-şi încerca şi pe mai departe norocul la timona naţionalei, urmând să renunţe doar în cazul în care tricolorii vor capota la Tokyo.

 Prunea îl propune pe Gică Hagi

Pe de altă parte, Burleanu resimte o presiune tot mai mare din partea oamenilor din fotbalul românesc şi a presei să înceapă negocieri cu Dan Petrescu, Marius Şumudică, Cosmin Olăroiu sau Gică Hagi, toţi aflaţi în postura de antrenori liberi de contract.

„Avem liberi cei mai buni antrenori din România: Hagi, Petrescu, Olăroiu, Şumudică. Dacă nici în aceste momente nu faci o ofertă pentru a aduce un antrenor de calibru la echipa naţională, pentru a te califica la Mondial, atunci înseamnă că nu vrei sau că nu poţi” a fost mesajul acid al lui Florin Prunea, unul dintre componenţii „Generaţiei de Aur”, pentru Răzvan Burleanu.