Evenimentul Zilei > Actualitate > Antonescu către Udrea: Nu Opoziția pune paie pe foc, ci cei de la Putere care ignoră cetățeanul
Antonescu către Udrea: Nu Opoziția pune paie pe foc, ci cei de la Putere care ignoră cetățeanul

Antonescu către Udrea: Nu Opoziția pune paie pe foc, ci cei de la Putere care ignoră cetățeanul

Nu Opoziţia a pus paie pe foc la aceste proteste, ci actula Putere ai căror reprezentanţi se îngraşă şi au contabilizat 14 asumări de răspundere pe unele legi, ignorând astfel cetăţenii şi Parlamentul, a arecşionat astăzi, liderul PNL, Crin Antonsecu, la acuzaţiile vicepreşedintelui PDL, Elena Udrea. Antonescu a reamintit că, în toate ieşirile publice ale liderilor USL, s-a pus accent pe nevoia de atingere a obiectivelor prin manifestări democratice şi nu violente

“Opoziţia nu numai că nu instigat la violenţă, dar în mod explicit, în toate apariţiile publice am îndemnat la evitarea oricăror violenţe. Finalul discursului meu de la protestul USL a fost unul explicit, referitor la nevoie de a nu se întâmpla nici o violenţă. (…)Prin mitingul de ieri am demonstrat că Opoziţia are susţinere pentru că au fost mulţi oameni, că avem susţinători, membri de partid care sunt şi ei cetăţeni ai României, că suntem uniţi, disciplinaţi şi că dorim schimbarea pe cale democratică", a declarat preşedintele PNL, la Realitatea TV.
El a precizat că obiectivul Opoziţiei este declanşarea de alegeri anticipate pe cale paşnică şi democratică.
“Opoziţia care cere alegeri anticipate nu instigă la violenţă, ci îndeamnă la soluţii paşnice şi democratice normale. Cum să ne acuzi pe noi că instigăm şi că punem paie pe foc? Ei pun paie pe foc îngrăşându-se ca nesimţiţii, făcând 14 asumări de răspundere, ignorând astfel cetăţenii şi parlementarii. Am spus meereu că jandarmii trebuie să-şi facă datoria, că populaţia nu trebui să-i provoace şi că jandarmii trebuie să-şi respecte regulile", a replicat Antonescu la acuzaţiile formulate de Elena Udrea la adresa aportului USL la noile violenţe înregistrate în Capitală în cea de-a şapte zi de proteste.
Orban, criticat: ca și cum un gras vrea să se tragă în poză cu unul aflat în greva foamei
Liderul liberal nu a avut cuvinte de laudă nici la adresa colegului său de partid, Ludovic Orban, huiduit şi îmbrâncit încă o dată în Piaţa Universităţii atunci când a încercat să se alăture manifestanţilor.
“Nişte oameni care au propria lor manifestare şi doleanţe nu au niciun chef să vadă politicieni veniţi să facă poze cu ei. A te duce cu camerele de luat vederi la o astfel de manifestare e ca şi cum un gras frumos vrea să facă poze alături de unul aflat în greva foamei", a comentat Antonescu.
Întrebat ce ar face în locul preşedintelui Traian Băsescu în noul context social, liderul PNL s-a pronunţat pentru anticipate.
“Eu cred că cel mai înţelept lucru pe care ar fi trebuit să-l facă ar fi, dacă nu să-şi dea demisia, măcar să iasă şi să dea o declaraţie publică în favoarea unor alegeri anticipate", a conchis Antonescu.