Evenimentul Zilei > Social > Alertă pentru românii care călătoresc în Marea Britanie. Schimbare majoră de ultimă oră
Alertă pentru românii care călătoresc în Marea Britanie. Schimbare majoră de ultimă oră

Alertă pentru românii care călătoresc în Marea Britanie. Schimbare majoră de ultimă oră

Măsura care prevede intrarea în Anglia doar cu test COVID negativ a prelungită până luni dimineață, la ora 4:00, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că măsura care prevede intrarea în Anglia doar cu test COVID negativ a prelungită până luni dimineață, la ora 4:00. Măsura a fost prevăzută iniţial pentru vineri, dimineaţa, ora locală 4,00.

Sursa citată mai transmite că măsurile se aplică pentru intrarea pe teritoriul Scoţiei de vineri, ora 4:00.

Astfel, toate persoanele care călătoresc în Regatul Unit pot intra pe teritoriul Angliei cu condiţia prezentării unui test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum trei zile anterior. Sunt acceptate testele moleculare, de tip PCR sau tehnologii derivate, LAMP (amplificare izotermă mediată prin buclă) sau antigen. Rezultatul testului negativ trebuie să fie redactat în original în limbile engleză, franceză sau spaniolă, nefiind acceptate traduceri.

Totodată, certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie prezentat în original şi trebuie să includă următoarele informaţii:

-numele persoanei testate, data naşterii sau vârsta, rezultatul testului,

-data prelevării sau recepţionării probei, numele laboratorului care a efectuat testul,

-datele de contact ale acestuia, precum şi numele dispozitivului de testare.

Toate informaţiile disponibile la acest moment cu privire la cerinţele aplicabile testării pot fi consultate la pagina de internet: www.gov.uk.

Autoizolarea este obligatorie

Prezentarea unui test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu exclude măsura obligatorie de autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la sosirea în Anglia. Măsura autoizolării poate fi suspendată cu condiţia efectuării unui al doilea test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, începând cu a 5-a zi de la sosire, şi a prezentării unui rezultat negativ.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligaţia de a verifica dacă pasagerii deţin un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 3 zile anterior intrării pe teritoriul Angliei. Persoanele care vor sosi în Anglia fără a deţine acest test pot fi amendate cu 500 de lire sterline.

Intrarea în Anglia cu test COVID negativ: Cine este exceptat de la această măsură

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE