Evenimentul Zilei > Social > Paracetamol după al doilea vaccin împotriva Covid-19. Ce spune Corina Ichim, medic în UK
Paracetamol după al doilea vaccin împotriva Covid-19. Ce spune Corina Ichim, medic în UK

Paracetamol după al doilea vaccin împotriva Covid-19. Ce spune Corina Ichim, medic în UK

Corina Ichim este medic chirurg în Marea Britanie şi a apelat la paracetamol după al doilea vaccin împotriva Covid-19, din cauza unor uşoare efecte secundare apărute la puţin timp după injecţie.

Paracetamol după al doilea vaccin împotriva Covid-19. Aşa a trecut Corina Ichim peste starea de subfebrilitate, durerile musculare şi oboseala resimţite după rapel.

Ea a intrat în atenţia publicului din România la 12 decembrie, când şi-a făcut primul vaccin antiCovid-19. La acea vreme, cea care este medic chirurg n-a acuzat nici un efect secundar.

Paracetamol după al doilea vaccin împotriva Covid-19

Acum, situaţia fost puţin diferită. La 6 ianuarie s-a vaccinat a doua oară împotriva Covid-19 cea care este medic chirurg în Marea Britanie.

Conform unei postări pe Facebook, ea a dezvăluit care au fost efectele secundare şi cum a trecut peste ele. Astfel, Corina Ichim a spus că după ce a luat paracetamol, disconfortul a dispărut în 40 de minute:

„A doua doză de vaccin antiCovid-19 pe 6 ianuarie, la 09:30. În câteva ore am avut o stare de subfebrilitate, dureri musculare şi oboseală…

1 g de paracetamol a rezolvat toate problemele în 40 de minute. Majoritatea colegilor mei au prezentat aceleaşi reacţii adverse la a doua doză.

Aşa că vă sfătuiesc să nu vă panicaţi… Luaţi 1 g paracetamol sau un antiinflamator dacă simţiţi că se instalează uşoare efecte adverse… Vor trece fără urmă!”

Vaccin împotriva Covid-19 de la Pfizer-BioNTech

La 12 decembrie 2020, Corina Ichim a fost vaccinată cu doza dezvoltată de Pfizer-BioNTech. Ea dezvăluia la 48 de ore de la vaccinare că nu a avut niciun efect advers.

De asemenea, sublinia că vaccinarea este soluția pentru a scădea incidența transmiterii noului coronavirus chinezesc:

„Sper să vă conving că merită considerație și să contrazic zvonurile mincinoase de campanie negativă. Vaccinul va fi cu adevărat eficient dacă îl facem cu toții și scădem incidența transmiterii virusului.”

Celebrul vaccin Pfizer-BioNTech, aprobat în UK

Amintim că Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului antiCovid-19 Pfizer-BioNTech pe scară largă.

Guvernul Regatului Unit a comandat 40 de milioane de doze. Ele erau suficiente pentru a vaccina 20 de milioane de oameni într-o primă fază.

Vaccinul Pfizer și BioNTech a fost aprobat de urgență la începutul lunii decembrie, iar campania de vaccinare a început în 8 decembrie.

sursa: facebook.com/groups