Angajații clinicii medicale au rupt tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Petrică Mîțu Stoian

Angajații clinicii medicale au rupt tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Petrică Mîțu Stoian sursă: arhivă

Reprezentanții clinicii medicale private unde a fost internat Petrică Mîțu-Stoian pentru un tratament post-COVID, au dezvăluit ce s-a întâmplat în cazul acestuia.

Reprezentanții Clinicii Nera susțin că starea de sănătate a artistului Petrică Mîţu Stoian era în limite normale în momentul internării. Artistul s-a internat pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric, fiindu-i recomandate 15 şedinţe. Într-un comunicat de presă, Clinica Nera a prezentat situația medicală a artistului și programul pe care l-a urmat de la momentul intrării în unitatea medicală.

„Domnul Petre Mîţu Stoian a sosit la Clinica Nera vineri, 5.11.2021, în jurul amiezii, în vederea recuperării post- Covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultaţiei preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric.

A urmat procedura de testare la presiune şi oxigen şi s-a stabilit o cură de 15 şedinţe de terapie cu începere de-a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puţin prin complex şi apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, transmite Clinica Nera.

Ne puteți urmări și pe Google News

Petrică Mîțu Stoian a fost transferat la spital

Potrivit sursei citate, a doua zi, Petrică Mîțu-Stoian s-a simțit mai rău, motiv pentru care a fost transferat la Spitalul din Oraviţa. De aici a fost trimis, mai departe la Spitalul din Reșița.

„Spre dimineaţă, medicul a fost chemat pentru hemoptizie; Domnul Petre Mîţu Stoian a fost transportat cu salvarea la CG SP Oraviţa. Acolo a primit tratament cu O2 şi substanţe perfuzabile specifice care a oprit tusea şi hempotizia. Pacientul s-a simţit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la Clinică, dar din prudenţă a acceptat să rămână pentru investigaţii suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reşiţa pentru evaluare imagistică. Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reşiţa şi că abia după ora 13.00 starea lui s-a agravat”, a mai transmis Clinica Nera.

Angajații clinicii medicale au rupt tăcerea

În acest context, reprezentanţii clinicii au făcut o serie de precizări legate de servicile pe care le prestează pentru pacienții. De asemenea, aceștia au prezentat și procedurile la care sunt supuși cei care apelează la serviciile medicale.

„Cinica Nera nu administrează medicaţia cronică a pacienţilor, acest lucru este în responsabilitatea pacienţilor şi a aparţinătorilor. Tratamentul cu oxigentul hiperbar mai ales în dozele mici de testare a toleranţei nu poate creşte valoarea INR (anticoagularea sângelui). Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea şedinţei.

La valori INR 6-7, constatate la SP Reşiţa, hemoptizia poate apare şi spontan sau după un episod de tuse severă şi reprezintă o complicaţie directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la clinică. În clinica Nera au fost tratate mai bine de 600 de persoane cu un total de peste 4.000 de terapii hiperbare efectuate de la începutul activităţii”, se mai arată în comunicatul de presă.