Evenimentul Zilei > Politica > Dan Andronic, reacție de ULTIMĂ ORĂ în SCANDALUL dintre PALATE: „Iohannis nu poate fi acuzat că a încălcat Constituția”
Dan Andronic, reacție de ULTIMĂ ORĂ în SCANDALUL dintre PALATE: „Iohannis nu poate fi acuzat că a încălcat Constituția”

Dan Andronic, reacție de ULTIMĂ ORĂ în SCANDALUL dintre PALATE: „Iohannis nu poate fi acuzat că a încălcat Constituția”

Jurnalistul Dan Andronic a precizat, luni seara, că președintele Klaus Iohannis nu poate fi acuzat că a încălcat Constituția.
Klaus Iohannis forțează niște limite constitutionale, dar nu se poate spune ca incalca Constitutia. Nici macar nu este un conflict de natura constitutional. Daca spunea „nu semnez, aveai ce sa ataci”, dar el a a spus „nu semnez acum”, a declarat Dan Andronic, la B1 TV.
 
Jurnalistul EvZ a criticat astfel decizia ministrului Tudorel Toader de a sesiza Curtea Constițională în privința refuzului lui Iohannis: „Ajungem ca CCR, care se ocupa doar de interpretarea Constitutiei, să fie o instanta de contencios administrativ”.
 
Președintele Klaus Iohannis a respins două dintre propunerile pentru ministere, după remaniere: Olguța Vasilescu și Ilan Laufer. Celelalte propuneri au fost acceptate.
 
Șeful statului a precizat că a emis decretul de remaniere și a aprobat noile numiri, cu excepția a doi dintre cei propuși, fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, propusă pentru portofoliul Transporturilor și Ilan Laufer, propus pentru Ministerul Dezvoltării.
 
Președintele a subliniat că celelalte propuneri vor fi luate în discuție „cel mai devreme după sărbătorirea Centenarului”.