Dan Andronic a povestit despre serialul eveniment „Noi Suntem Statul”, povestind că episodul care l-a determinat să înceapă acest serial a fost cel în care fostul președinte Traian Băsescu a fost întâmpinat de un grup de oameni care i-au spus: „Domnule președinte, aici este statul. NOI SUNTEM STATUL. Noi vă vom asigura al doilea mandat”. 

„Acesta a fost impulsul initial care m-a determinat sa incep sa sap, pentru ca au fost lucruri pe care initial nu le stiam”, a spus jusrnalistul EvZ.

„Este un mecanism intrat puternic în politică…După 2009, acest organism de securitate a încălecat politicul. Acești oameni, care l-au vrut în frunte pe Florian Coldea și al cărui model era Edgar Hoover, celebrul director al FBI care nu a ieșit din FBI decât cu picioarele înainte care a schimbat nu știu câți miniștri și care a devenit simbol șantajului și a intruziunii serviciilor de informații în politică și a modului în care erau folosite dosarele, deci sub conducerea lui Coldea s-a creat un mecanism care a introdus, pe langa serviciile de informatii, politicieni judecatori procurori și s-a creat un lanț de control, care eu cred ca functioneaza si astazi”, a precizat Dan Andronic. 

 

Te-ar putea interesa și: