Editura Evenimentul si Capital

Ce NU mai aveţi voie să faceţi în Amsterdam când ajungeţi în zona FELINARELOR ROŞII

Autor: | | 5 Comentarii | 4320 Vizualizari

O nouă normativă cerută de operatorii localurilor dedicate industriei sexului din Amsterdam include interdicţia de a face poze. Totodată, femeile care sunt angajate în acele locuri trebuie privite civilizat. Sunt turişti care râd, fac gesturi nepotrivite, dar toate acestea vor fi interzise. Înainte de începerea unui tur al zonei, ghizii turistici vor cere participanţilor să-şi arate respectul faţă de persoanele care lucrează în zona Red Light.

Amsterdamul interzice fotografierea prostituatelor din zona turistică cea mai frecventată de turişti (Red Light), pentru a proteja initimitatea acestora. S-a hotărât să reglementeze inclusiv tururile ghidate în zona cu felinare roşii pentru a proteja confidenţialitatea lucrătorilor sexuali, inclusiv interzicerea fotografierii, obligaţia de a întoarce spatele la vitrinele cu fetiţe şi de a arăta respectul faţă de acestea şi faţă de împrejurimi. "Unii râd, ating ferestrele cu poftă, sau ne cer să facem prin geam poze cu ei. Este normal ca mulţi să fie surprinşi, dar există şi limite'', a declarat Efe Caya, o prostituată de 35 de ani. Ea cere să-i fie păstrat anonimatul pentru a nu fi recunoscută în Spania, unde-şi petrece vacanţele de vară spunând că ''prostituţia este tot un loc de muncă, aşa cum este oricare altul'' în care ele, ca angajate, trebuie ''să-şi plătească impozitele şi sunt respectate şi luate în considerare de guvernul olandez''.

Cosiliul municipal din Amsterdam îşi îndeplineşte sarcinile şi, prin urmare, a convenit să schimbe regulile pentru a proteja viaţa privată a prostituatelor: vizitatorii ar trebui să întoarcă spatele de acum înainte ferestrelor unde este expusă ''marfa'', atunci când ascultă explicaţiile ghidului şi să arate respect. Sunt vizaţi şi fotografii profesionişti care nu vor mai putea lua imagini.

Aceste măsuri, care vor începe să fie aplicate de la 1 aprilie, sunt destinate în special vizitelor în grup, care vor fi limitate la maxim 20 de persoane, astfel că ghizii turistici vor trebui să solicite autorizaţii autorităţilor municipale de a organiza tururi ale oraşului şi să asigure respectarea regulilor.

Potrivit cifrelor oficiale, zona De Wallen - numele în olandeză a districtului în care se află ferestrele unde se expun prostituatele - are până la 27 de grupuri de zeci de turişti pe oră, în special în cele mai aglomerate momente ale zilei.

Pentru a evita disconfortul cauzat de excursiile cu grupuri mari, operatorii de turism vor avea nevoie de o autorizaţie oficială, se arată în noul regulament care urmăreşte, de asemenea, reducerea mulţimii de oameni din partea veche a oraşului Amsterdam fiind şi cea mai aglomerată din oraş.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI