Evenimentul Zilei > Social > Amenzi uriaşe pentru cojile de seminţe aruncate pe domeniul public din Bucureşti. Foto
Amenzi uriaşe pentru cojile de seminţe aruncate pe domeniul public din Bucureşti. Foto

Amenzi uriaşe pentru cojile de seminţe aruncate pe domeniul public din Bucureşti. Foto

În cadrul unei acţiuni care a vizat depistarea, identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public, polițiștii locali din Sectorul 6 au amendat mai multe persoane care aruncau cojile de seminţe pe aleile parcurilor Marin Preda, Crângaşi, Păcii, Timișoara, Gorjului şi Drumul Taberei.

Amenzi uriaşe pentru cojile de seminţe aruncate pe domeniul public din Bucureşti. Au fost şi cazuri în care cei surprinşi au fost de acord să măture şi să cureţe spaţiul pe care au aruncat resturile.

Educaţie cu amenda sau mătura

„Polițiștii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat, de la începutul anului și până în prezent, o serie de activităţi cu scopul respectării prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Acţiunile au vizat depistarea, identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public în special în Parcurile Marin Preda, Crângaşi, Păcii, Timișoara, Gorjului şi Drumul Taberei. Astfel, în perioada menţionată, agenţii au sancţionat cu amenzi în valoare totală de 68.000 de lei mai multe persoane surprinse în timp ce aruncau coji de seminţe pe domeniul public.

Au fost și cazuri în care unii dintre tinerii surprinși aruncând coji de semințe pe jos au cooperat cu polițiștii locali, în sensul că au dat curs solicitării acestora de a curăța singuri locurile respective. Aceștia au fost sancţionați doar cu avertismente. Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control vor avea caracter permanent, aplicându-se de câte ori va fi cazul sancţiuni contravenţionale cu scopul de a menţine curăţenia în Sectorul 6”, se arată pe pagina de Facebook a Poliţiei Locale din Sectorul 6.

Reacţiile şi cererile cetăţenilor din Sectorul 6

„Foarte bine se procedează foarte corect. Ar fi bine să amendați și totodată să îi puneți să strângă după câinii lor. Sunt foarte mulți cei care nu strâng după câini!

O acțiune binevenită, de altfel în atribuțiile dvs. Poate permanentizați și controalele pe timp de noapte în locuri uitate de autorități, dar frecventate de tineri foarte vocali și însetați. De exemplu parcul de pe Drumul Taberei 89/zona Râul Doamnei, așa zis Maradona, un coșmar pentru locatarii din cele două blocuri din vecinătate.

Din păcate, deși situația durează de mulți ani, s-au făcut sesizări peste sesizări, nu se vede că Poliția 6 s-ar ocupa de asta. Răspunsurile primite au fost uneori de tot penibilul.

Şobolanii din Piața Gorjului

Am și eu o întrebare: șobolanii din Piața Gorjului pot fi amendați de către polițișții locali, căci este plin de aceste mici dar agresive viețuitoare ale locului! Veniți odată și în parcul Sibiu să vedeți intrări blocate de mașini, parcate pe trotuar de nu poți trece cu un căruț pentru copii, câini care-și fac nevoile pe iarbă cu toate că în vecinătate este un loc amenajat pentru ei.

Există și un chioșc unde se beau băuturi alcoolice, unde se aruncă pe jos cojile de semințe și mucuri de țigări, unde miroase a wc public. Unde sunteți vajnici polițiști?”, au fost câteva dintre reacţiile celor care au văzut postarea poliţiştilor locali.