Alimentele care te fac mai deștept. Persoanele care le consumă au un IQ mai ridicat. Explicația specialiștilor

Alimentele care te fac mai deștept. Persoanele care le consumă au un IQ mai ridicat. Explicația specialiștilor creier. Sursa: Arhiva EVZ

Specialiștii au descoperit o serie de alimente care te fac mai inteligent. O mâncare sănătoasă ne îmbunătățește modul în care gândim. Află lista preparatelor care îți măresc IQ-ul și care îți păstrează mintea tânără.

Mâncarea pe care o consumăm zi de zi ne poate influența starea de spirit, stabilitatea emoțională și memoria. Experții au observat că anuminte alimente te fac mai deștept. Persoanele care au un stil de viață sănătos se bucură de un IQ mai ridicat.

Gândirea, simțirea, energia mintală și concentrarea depind de nutrienții primiți. O alimentație sănătoasă vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru creier. Este și o metodă perfectă pentru a avea succes în afaceri.

Nutriționistul Maria – Raluca Huluță a declarat că antreprenorii trebuie să aibă un regim foarte sănătos pentru a se concentra în afaceri. Mâncarea consumată vine cu beneficii sau dezavantaje și pe plan profesional.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Pentru antreprenorii zilelor de astăzi, sedentarismul este cea mai mare provocare. Prin simplu fapt că petrecem ore în șir în fața calculatorului, fără să ne ridicăm, să ne mișcăm, blocăm circulația sângelui, limfa nu este mișcată, astfel corpul are de suferit.

sursa: Twitter

O altă greșeală este că nu țin cont de principiile alimentare care-i ajută să înțeleagă cum funcționează corpul, ce ar trebui să mănânce dimineața, la prânz și seară, să știe cum să mestece sau cum să bea apă. Antreprenorii nu au nevoie de un meniu strict în care să numere calorii, însă au nevoie să cunoască aceste elemente de bază”, explică Maria-Raluca Huluță, nutriționist ce se ocupă de dieta mai multor antreprenori din România.

Alimentele care te fac mai inteligent

Dr. Thomas Crook de la Clinica Memory Assessment din Maryland, S.U.A, a observat 149 de persoane cu deficiențe de memorie datorate. Aceștia au primit o doză zilnică de 300 mg de substanță nutritivă numită fosfatidil serină, iar creierul lor a făcut progrese.

”Un meniu ideal pentru un om care are nevoie de o capacitate mare de concentrare intelectuală, cum sunt și antreprenorii, trebuie să conțină o cantitate suficientă de fibre dimineața, adică multe fructe. O masă consistentă la prânz care să îi ajute să se simtă energizați chiar și după ce au mâncat și să revină la fel de focusați pe activitatea lor și o cină de calitate, plină de nutrienți care să ajute corpul să se regenereze pe timpul nopții”, explică nutriționistul Maria-Raluca Huluță.

Nutriționistul a mai declarat că există o listă cu alimente nocive pentru creier, printre ele se numără cașcavalul, brânza, sucul, dulciurile și alcoolul. Acestea trebuie consumate doar ocazional.

”Fă pași mici și îmbunătățește tot ce poți. Dacă nu poți mânca sănătos, fă sport. Dacă nu ai timp de sport, mănâncă o cină curată. Dacă nu mănânci corect, odihnește-te suficient. Orice pas, cât de mic, influențează sănătatea ta pe termen lung, dar și succesul afacerii tale”, spune în încheiere Maria-Raluca Huluță, potrivit doctorulzilei.ro.