Evenimentul Zilei > Actualitate > Alianța Medicilor îl ACUZĂ pe Nicolae Bănicioiu că a încercat să MUȘAMALIZEZE situația reală din sistemul sanitar din România
Alianța Medicilor îl ACUZĂ pe Nicolae Bănicioiu că a încercat să MUȘAMALIZEZE situația reală din sistemul sanitar din România

Alianța Medicilor îl ACUZĂ pe Nicolae Bănicioiu că a încercat să MUȘAMALIZEZE situația reală din sistemul sanitar din România

Alianța Medicilor a lansat un atac la adresa autorităților după tragedia din clubul Colectiv. Astfel, această asociație care reunește medici anesteziști și de la terapie intensivă îi acuză pe Nicolae Bănicioiu, Raed Arafat și pe medicii Ioan Lascăr și Enescu Mircea Dan că au încercat să mușamalizeze situația reală și competentă a sistemului sanitar din România. De altfel, Alianța Medicilor susține că în România nu sunt și nu au fost niciodată condiții de a trata pacienții arși.

Această asociație independent a medicilor din România a început ca o mișcare online, pe Facebook, pentru ca în prezent să se constituie ca o mișcare offline, care își face auzită vocea și în viața reală. Alianța medicilior militează pentru Reforma Sistemului de Sănătate. 

Redăm mai jos comunicatul remis în urma tragediei din clubul Colectiv.

“În ultima perioadă se discută intens despre ce trebuia și nu trebuia făcut în legătură cu victimele din incendiul de la Clubul Colectiv.
Asociația noastră, ca asociație care reprezintă interesele medicilor din România, protestează public față de modul în care este gestionată această criză. Dorim să spunem public că avem un deosebit repect pentru tot personalul medical care se ocupă direct de acești pacienți, care i-au îngrijit în ultimele zile.  Ei sunt eroii nenumiți în ciuda problemelor provocate de managerii sănătății românești.
Dorim să protestăm public față de liderii politici informali și formali care au creat  confuzie în rândul opiniei publice, oameni care nu au făcut altceva decât să stea în fața camerelor de filmat și au făcut lobby unor politicieni pentru beneficii vremelnice.
În primul rând noi ca stat nu avem condiții de a trata marii pacienți arși și nu am avut niciodată. Nu avem dotări, camere sterile, unități de arși. Nu suntem pregătiți cu personal și nu înțelegem de ce nu s-a detașat personal de la unitățile spitalicești din România pentru a suplini deficitul din București. Iar dacă ne cunoaștem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipă din străinătate? Dotările nu se rezumă doar la materiale sanitare, e nevoie de condiții aseptice ridicate pe care, din păcate, nici un spital public din România nu le are.
Transferurile pacienților s-au facut doar la insistența ONG-urilor din România care au pus presiune pe Ministerul Sănătății și pe managementul spitalelor.  Nu a existat niciun fel de intenție din partea guvernanților de a transfera pacienții sau a cere ajutor. Aproape tot sprijinul a venit prin mobilizarea societății civile, a cetățenilor români din diaspora.
Faptul că pacienții au fost bine tratați, cât de bine s-a putut, e meritul personalului care a făcut eforturi supraomenești, fără dotări cu multe ore de muncă și care au început să fie epuizați.
Protestăm public  împotriva ministrului demisionar – Nicolae Banicioiu, Prof. dr. Ioan Lascăr, dr. Raed Arafat, Prof dr. Enescu Mircea Dan – care din motive necunoscute nouă au încercat să mușamalizeze situația reală si competența noastră ca țară, se arată în comunicat, informează aliantamedicilor.org.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: