Câte mașini de lux au fost înmatriculate în România, în primele trei luni din 2024

Câte mașini de lux au fost înmatriculate în România, în primele trei luni din 2024 Sursa foto: Arhiva EvZ

Tensiunile internaționale sau prețurile mari nu au fost un motiv de îngrijorare pentru românii cu stare. Datele Direcției Generale Permise de Conducere și înmatriculări (DGPCI) indică faptul că în intervalul ianuarie-aprilie au fost înmatriculate 84 mașini de lux.

Mașini de lux înmatriculate în primele patru luni din 2024

În primele trei luni din an s-au înregistrat 22 de mașini Bentley, 15 Ferrari și tot atâtea Rolls-Royce-uri. Românii pasionați de lux și-au mai achiziționat 14 autoturisme Lamborghini, șapte Aston Martin, un Lotus și sute de modele din gama premium a producătorilor Mercedes și BMW.

Pe categorii, observăm că cel mai vândut model Bentley a fost SUV-ul Bentayga, comercializat în primele patru luni din 2024 în 11 unități. Prețul de catalog pentru Bentayga depășește 200.000 de euro. Pasionații de lux și de automobilistică au mai achiziționat șapte modele Continental GT și patru modele exclusiviste Flying Spur.

Bentley

Sursa foto: Arhiva EvZ

Ferrari, coroana mașinilor sportive

Pentru românii care au înclinații sportive dar și apetență pentru lux, marca Ferrari a fost una dintre cele mai bune alegeri. Numai puțin de 15 unități au fost înmatriculate în România în primele patru luni din acest an. Cel mai vânat model a fost superbul roadster SF90 Spider.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sistemul hibrid de propulsie care dezvoltă peste 1000 de CP transformă roadsterul italienilor una dintre cele mai apreciate super-caruri la nivel mondial. Performanța vine la pachet cu un cost pe măsură. Prețul de catalog se apropie de jumătate de milion de euro. Doar patru exemplare au fost înmatriculate în perioada amintită.

Ferrari

Ferrari © Roman Polyanchev | Dreamstime.com

Rolls Royce, campion la categoria mașini de lux

Pentru „numai 230.000 de euro” patru români cu dare de mână și-au achiziționat modelul Ferrari Roma și cam tot atâtea SUV-uri Purosangue au fost înmatriculate în perioada ianuarie-aprilie 2024. În cazul SUV-ului, prețul de catalog pornește de la 370.000 de euro. Separat de modele amintite au mai intrat în circulație două modele Roma Spider și un SF 90 Stradale și un 296 GTS.

Iubitorii de mașini au înmatriculat și 14 modele Lamborghini. Cel mai des întâlnit este SUV-ul URUS (10 unități), urmat de trei exemplare Huracan șu un model Revuelto. Primele două modele au preț de pornire 200.000 de euro. Pentru modelul Revuelto pasionații de automobilistică pot plăti peste jumătate de milion de euro.

Rolls Royce

Sursa foto: Arhiva EvZ

Aston Martin, nu prea este pe placul românilor

Luxul suprem este reprezentat de Rolls-Royce. Cinci SUV-uri Cullinan au fost înamtriculate în perioada amintită, urmat de Phantom cu două modele și un Ghost. Lista mașinilor de lux înmatriculate în România este completată de marca britanică Aston Martin. Au mai fost înscrise în circulație cinci SUV-uri DBX și două modele Vantage, unul dintre ele F1 Edition, potrivit economica.net.