S-a închis o celebră destinație de vacanță. Mulți turiști români cumpăraseră bilete

S-a închis o celebră destinație de vacanță. Mulți turiști români cumpăraseră bilete Sursa foto Facebook

Accesul pe insula Pling şi la recifele de corali care se află în proximitatea parcului naţional Sirinart din Phuket, Thailanda, a fost închis temporar din cauza unei albiri importante a coralilor, provocată de creşterea temperaturii apei, a anunțat Departamentul parcurilor naționale și pentru conservarea faunei și florei (DNP) din Thailanda.

De ce se închide insula Pling

Închiderea accesului în aceste situri intervine din cauza stresului termic suferit de recifele de corali în urma unui val de căldură uriaș care a afectat în ultimele săptămâni Thailanda şi întreaga Asie de Sud-Est.DPA monitorizează situaţia și în parcurile naţionale Koh Chang, Koh Samet,Chumphon, Koh Surin, Phang Nga Bay şi pe insulele Phi Phi şi Lanta.

pling island

Sursa foto Dreamstime

În aprilie, Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din Statele Unite a avertizat că omenirea se confruntă cu un episod masiv de albire a coralilor din cauza unor temperaturi oceanice record.

Coloniile de corali sunt afectate în toată lumea

Coloniile de corali sunt afectate în toată lumea din cauza temperaturilor. Închideri ale accesului în parcurile naţionale sunt decise periodic în Thailanda, care a primit în 2023 aproximativ 28 de milioane de turişti. Mulți vin să se distreze în Phuket sau să se relaxeze pe plajă, participând astfel la fenomenul de supraturism, care ameninţă un ecosistem fragil.

Ne puteți urmări și pe Google News
@southernthaipbs ปิด "เกาะปลิง" จ.ภูเก็ต ชั่วคราว หลังปะการังฟอกขาว #เกาะปลิงภูเก็ต #ปะการัง #ปะการังฟอกขาว #ThaiPBSศูนย์ข่าวภาคใต้ #ข่าวไทยพีบีเอส #ข่าวที่คุณวางใจ ♬ เสียงต้นฉบับ - ThaiPBSศูนย์ข่าวภาคใต้

Încălzirea climei se petrece mai rapid în Asia

În 2018, Maya Bay, un golf din arhipelagul Koh Phi Phi devenit celebru datorită filmului hollywoodian „The Beach”, a fost închis timp de peste patru luni pentru a permite refacerea recifelor de corali şi a naturii vătămate de fluxurile importante de turişti, potrivit Agerpress.

Încălzirea climei se petrece mai rapid în Asia decât în restul planetei noastre, potrivit Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM), o agenţie din cadrul ONU. Situația se agravează de la o zi la alta, iar autoritățile încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru a salva planeta.