Evenimentul Zilei > Actualitate > Alianţa Dreptei diminuează scorul USL
Alianţa Dreptei diminuează scorul USL

Alianţa Dreptei diminuează scorul USL

Uniunea Social Liberală ar scădea sub 50%, dacă forţele de dreapta ar candida împreună

Alianţa pe care o vor parafa duminică liderii PDL, PNŢCD şi ai Forţei Civice aduce probleme în ograda USL. Un sondaj realizat de CSOP la începutul lunii septembrie, arată că Uniunea condusă de Crin Antonescu şi Victor Ponta ar scădea la 49% dacă în cursa alegerilor parlamentare democrat-liberalii vor intra la braţ cu partenerii din Alianţa România Dreaptă. Aceasta este cotată cu o intenţie de vot de 24%.
Suspendarea preşedintelui Traian Băsescu i-a costat procente şi pe fiecare dintre liderii Uniunii. Dacă în luna august 32% dintre români aveau o părere bună şi foarte bună despre Ponta, în septembrie doar 29% mai cred asta. Cu aceeaşi situaţie se confruntă şi Antonescu, care era cotat cu 28% în august, iar în septembrie cu 25%.
Fără emoţii
Liderii PDL nu au ratat ocazia de a juca în avantajul lor această carte.Democrat- liberalii nu au de ce să aibă emoţii cu privire la alegerile parlamentare, întrucât „adversarii politici” au scăzut sub 50% în ultima vreme, însă au nevoie de coagularea forţelor de dreapta. Acestea au fost mesajele transmise de preşedintele PDL, Vasile Blaga, la Şcoala de Vară a femeilor democrat liberale. „PDL nu are nevoie de salvatori. Are bărbaţi şi femei în stare să se bată pentru PDL. Suntem de acord că este nevoie de această coagulare. Avem muniţie pentru a lupta cu USL-ul”, a mai spus Vasile Blaga, care a subliniat că, începând de duminică, ziua când se va semna protocolul cu Forţa Civică şi cu PNŢCD, se vor afla „în aceeaşi barcă”.
MRU: „Nu trebuie să ne culcăm pe lauri”
„Ai izbutit, continuă, n-ai izbutit, continuă!”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, care nu vrea să se ameţească cu cifrele unui sondaj. „E mult mai importantă acţiunea, nu cifrele. Ce spune un sondaj e o poză de moment, nu te culci pe laurii unui sondaj„, a mai spus MRU. Preşedintele Forţei Civice declară că ziua alegerilor parlamentare, reprezintă „un examen” şi a apreciat totodată că alianţa electorală, „forjată în această campanie, poate păstra laolaltă piesele componente şi pentru 2014 şi pentru 2016″.
CITIŢI ŞI:

  • Cristian Preda: Alianţa dreptei trebuie să obţină cu un mandat în plus faţă de orice alt partid
  • Sondaj CSOP: Ponta şi Antonescu plătesc factura referendumului
  • Obiectivul Dreptei: 130 de parlamentari
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: