Alertă! Un PRODUS DIN PEȘTE conține o SUBSTANȚĂ CHIMICĂ extrem de PERICULOASĂ și care crește RISCUL DE CANCER

Alertă! Un PRODUS DIN PEȘTE conține o SUBSTANȚĂ CHIMICĂ extrem de PERICULOASĂ și care crește RISCUL DE CANCER

Alertă! Un PRODUS DIN PEȘTE conține o SUBSTANȚĂ CHIMICĂ extrem de PERICULOASĂ și care crește RISCUL DE CANCER

Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de Vietnam Standards and Consumers Association și care arată că 67% dintre mostrele de sos testate depășeau limita maximă de siguranță de 1 miligram de arsenic per litru.

Conform Agerpres, în această problemă s-a implicat şi prim-ministrul Nguyen Xuan Phuc, care a cerut să fie efectuate verificări suplimentare ale calității sosului de pește după ce presa locală a scris despre cantitățile mari de substanţe chimice periculoase folosite în industria alimentară.

Sosul de pește este un ingredient care se foloseşte în majoritatea felurilor de mâncare vietnameze, iar din vânzarea acestui produs se obţin încasări de 320 de milioane de dolari numai în Vietnam. Această statistică se bazează pe cererea mare: vietnamezii consumă circa 200 de milioane de litri de sos de pește în fiecare an.

Problema contaminării apei cu arsenic reprezintă o premieră pentru această ţară. Cei expuși la otrăvirea cu arsenic se confruntă cu un risc crescut de cancer, de boli cardiovasculare și afecțiuni pulmonare.

Human Rights Watch (HRW) arată că 43.000 de oameni mor în fiecare an în Bangladesh din cauza unor afecțiuni legate de contaminarea apei potabile cu arsenic, iar 20 de milioane de persoane din acest stat sunt afectate de această problemă.

Se pare că 67% dintre mostrele de sos care au fost testate în Vietnam au depășit limita maximă de siguranță de 1 miligram de arsenic per litru.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News